אורך שתל דנטלי

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

04/06/2013 | 22:17 | מאת: אהוד

שלום, שן טוחנת בלסת עליונה חסרה . לפי הסיטי גובה העצם אינו מספיק לשתלים - יש עצם בגובה 5 מ"מ אך מצד שני העצם מספיק רחבה כך שניתן להתקין שתלים בקוטר 5 מ"מ . הבנתי שכמות העצם שמוסיפים נקבעת לפי אורך השתל שמעוניינים בו . שאלתי היא : איזה אורך שתל מומלץ לבצע במקרה מסוג זה - 10 מ"מ או 11.5 מ"מ או 13 מ"מ או 16 מ"מ ? האם הרופא המשתיל אמור להשתיל כמה שיותר עצם על מנת שיהיה אפשר להשתמש בשתל הכי ארוך שקיים או שיש חסרונות בכך שמשתילים יותר מדי עצם ועדיף בעצם להסתפק בכמות העצם המינמלית כך שיהיה אפשר להתקין שתל באורך 10 מ"מ ? תודה מראש.

שלום אהוד, אורך שתל מומלץ מקובל הוא לפחות 10 מ"מ. אין יתרון לשתל מעל אורך 13 מ"מ. קיימים שתלים קצרים מחברות מסוימות היכוליםצ להיות יעילים גם באורך קצר יותר ובתנאי שיש להם צוואר מיוחד המונע ספיגת עצם. עקרונית אורך השתל צריך להיות לפחות זהה לאורך המבנה והכתר המתחברים אליו,כך תובטח יציבות מיטבית בלי סיכון לאבדן עצם או שבר המבנה או השתל. בנושא העצם, עדיף להשתיל בהרמת סינוס יותר עצם מאורך השתל שכן במהלך ריפוי ואיחוי תקין יש התכווצות של העצם המושתלת. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים