תחליפי עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

27/05/2013 | 18:43 | מאת: דן

שלום , אני אמור לעבור עוד כמה חודשים השתלת עצם בלסת העליונה (הרמת סינוס). קראתי שיש סוגי תחליפי עצם (קצירה מעצמות אדם או מעצמות בקר או חומר סינתטי ). בהנחה שאין מגבלות כלשהן לשימוש בסוג כזה או אחר של תחליף עצם , כיצד קובעים באיזה סוג של תחליף עצם משתמשים ומהן היתרונות והחסרונות של החומרים ביחס אחד לשני . תודה .

שלום דן, קיימים סוגים שונים של חומרים המשמשים כחומר מילוי לביצוע הרמת סינוס פתוחה או סגורה. החומר הטוב ביותר הוא עצם עצמית. החסרון הוא שקיים צורך באתר ניתוחי נוסף לקצירת/ איסוף העצם. ככל שחומר המילוי קרוב יותר מבחינת המקור לעצם עצמית כך הוא נחשב מתאים יותר, אך מקורו מתרומת אדם. לכולם יתרונות וחסרונות שקצרה כאן היריעה לפרטם. שחלוף החומר והפיכתו לעצם עצמית הוא נושא חשוב, לא כולם עוברים שחלוף. אמור לרופא שלך את המטריד אותך ואני חושב שיוכל לעזור לך. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים