שיקום לסת שלמה באמצעות נביגציה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

14/05/2013 | 13:03 | מאת: אלי

אני צריך לעשות שיקום ללסת שלמה. האם יש אפשרות לעשות את המקרה שלי באמצעות נביגציה? תודה וחג שמח, אלי

שלום אלי, נביגציה היא דרך להתקנת שתלים במיקום מדויק בהתבסס על נתוני סריקה תלת מימדית של הלסת המתקבלים מצילום סי טי של המתרפא. קיימות מספר שיטות נביגציה, המשותף לכולן הוא שעל סמך סריקת הסי טי משוחזרת הלסת הצורה וירטואלית במחשב. לפי שחזור הלסת מדפיסים במדפסת מיוחדת תבנית הנראת "סטנט" ודרכה מחדירים את השתלים ללסת. בדרך כלל ללא צורך בהרמת מטלית החניכיים, או כפי שנוטים לכנות זאת,"ללא ניתוח". כן מדובר בניתוח אך היות ואין צורך בתפרים בסיום התקנת השתלים הוא מכונה כך. כל מקרה שבו קיימת בלסת עצם בכמות ובמיקום מתאים אפשר לבצע בעזרת נביגציה. כך שאני חושב שבאם יש לך עצם בכמות מספקת בלסת אפשר להתקין לך שתלים בשיטה זאת. במידה וחסרה עצם יש צורך בהשתלת עצם או הרמת סינוס כשלב מכין. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים