שתל שנדחה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

09/05/2013 | 18:44 | מאת: דליה

בעלי בן 64 בריא עבר השתלת 2 שיניים צמודות לסת עליונה שן אחרונה ושן לפניה.לפני ההשתלה עבר השתלת עצם במקום הנל.הרופא חכה חצי שנה ואז השתל. שתל אחד גרם לכאבים בלעיסהוהוא הוצא.לאחר כחצי שנה הושתל השתל פעם שנייה. במשך חדשיים המקום הפריש ואז השתל יצא לבד בהפתעה. השתל האחרון שעדין קיים כואב ומורגש בלעיסה.הרופא מוכן להשתיל פעם 3.השאלה כמה פעמים אפשר להשתיל.? והאם יש צורך בהשתלת עצם גם? והאם כדאי להוציא גם את השני? ומה האופציה אם לא מצליח.? תודה מראש

שלום דליה, שתלים מותקנים בפיות המתרפאים כבר עשרות שנים ומתפקדים ברובם היטב. עם חלוף השנים, מסיבות שונות אנו מקבלים לטיפול גם מתרפאים עם שתלים כושלים. אפשר לטפל בשתל כושל ותיק. מאידך, באם השתל חדש עדיף להוציאו מוקדם ככל הניתן ולא למשוך זמן כי בזבוז זמן רק יגרום לאיבוד יותר עצם שהיא חיונית לאחיזה נכונה של השתל בעצם הלסת. לפי תאורך כנראה בעיה בקליטת השתל הכואב אף הוא. שתל תקין מתפקד כמו שן טבעית. בלי רגישות בלעיסה או כאבים. אנסה לענות לך בצורה כללית כי לא ראיתי את בעלך או צילום רנטגן שלו. עקרונות הטיפול בדרך כלל: יש לנקות היטב את שרידי הדלקת במקום פליטת השתל הכושל. לבדוק יציבות השתל הנותר ומצב החניכיים סביבו: באם הכתר על גבי השתל גבוה מידי צריך להנמיכו לגובה נכון. באם קיימת תנועה של השתל צריך להוציאו ( זאת בדרך כלל הסיבה לכאב בלעיסה). להמתין כחודשיים ולבצע כנראה השתלת עצם נוספת, כנראה עם הרמת סינוס, כי בדרך כלל אחרי שני כשלונות רצופים חסרה עצם במימד האנכי וגם במימד האופקי. אם השתלת העצם והרמת הסינוס נקלטות היטב, והן אמורות להקלט אם מבוצעות נכון, אפשר להתקין שתל/ שתלים פעם נוספת. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים