הרמת סינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

14/02/2010 | 14:22 | מאת: יעל

עלי לעבור ניתוח הרמת סינוס לצורך השתלת עצם ושתלים.בהתיעצות רופא אחד קבע שעלי לעבור הרמת סינוס סגורה ואילו רופא אחר דיבר על הרמת סינוס פתוחה. איך עלי לדעת מה נכון יותר? מה פחות מסוכן?

שלום יעל, הרמת סינוס פתוחה מבוצעת כאשר גובה העצם הקיימת מתחת לרצפת הסינוס הוא פחות מ 8 מ"מ. שיטה זאת מאפשרת ראיה מיטבית של אתר ההשתלה והתוצאה טובה יותר. זאת המועדפת עלי ועל רופאים אחרים בעלי נסיון. הרמת סינוס סגורה מבוצעת כאשר גובה העצם מעל 7-8 מ"מ מתחת לרצפת הסינוס ופחות מ 10 מ"מ. חסרונה בכך שעובדים בלי ראיה ישירה של אתר ההשתלה וכמות העצם המושתלת קטנה יחסית. להסבר מפורט יותר לגבי הרמת סינוס פתוחה וסגורה והצגות מקרים כנסי בבקשה לאתר שלי לפי הכתובת בהמשך. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

23/02/2010 | 07:34 | מאת: דב-כפר סבא

ד"ר שפירא שלום. כדאי להכיר את שיטת הרמת הסינוס בעזרת בלון-MIAMBE. מפתח השיטה הוא רופא שיניים ישראלי והרעיון המקורי בא בכלל מצינטורי הלב. ניתן להרים החל מעובי של 1 מ"מ רק דרך פתח קטן ,כמו בשיטה הסגורה. לדעתי - זו מהפכה בכל נושא הרמת הסינוס, אשר תדחוק לגמרי את שיטת החלון הצידי.

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים