הרמת סינוס לצורך הוספת עצם - גישות שונות

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

19/12/2009 | 12:32 | מאת: אמנון

ד"ר שפירא שלום, לקראת הוספת שני שתלים כתחליף לשיניים באזור שן 15, פניתי לשני מומחים לניתוחי הפה והלסת. האחד דוגל בשיטה של הוספת עצם, המתנה של כ-9 חודשים ואז הכנסת השתלים, בעוד השני בהכנסת השתלים במועד הוספת העצם. מה דעתך? בנוסף, האחד ביקש שאבצע CT ואילו השני אמר שזה מיותר, מה שעתך? בנוסף, האחד ביקש שאפסיק לקחת אספירים (75 מ"ג) שאני לוקח בקביעות, שבוע לפי הניתוח בעוד השני אמר שלא אפסיק, מה דעתך? בתודה מראש, אמנון

שלום אמנון, אומרים שכשתשאל שני רופאים תשמע שלוש דעות. טוב שקיימים הבדלי גישות ודעות ברפואה כי כך הרופאים חושבים יותר והרפואה מתפתחת טוב יותר. ענינית,זמן הקליטה של העצם בסינוס הוא כשמונה תשעה חודשים. באם קיימת לך מספיק עצם טבעית מתחת לסינוס להתקין את השתלים בצורה יציבה אפשר לבצעם בו זמנית, אחרת צריך להמתין. צילום הסי טי חיוני לאבחנה של האנטומיה של האזור, בעקר לנוכחות כלי דם בדופן הסינוס. לגבי האספירין הדעות חלוקות. שניהם צודקים. באם לא תפסיק לקחת תדמם מעט יותר, אך יש סיבה לכך שאתה נוטל אספירין וגם בה יש להתחשב. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

26/12/2009 | 09:55 | מאת: אמנון

אלפי תודות

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים