מספר ימים לאחר הרמת סינוס והשתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

18/12/2009 | 02:21 | מאת: נטלי

הי, עברתי ניתוח לשתל בצד שמאל למעלה, שן שניה לפני הבינה. הניתוח כלל הרמת סינוס והשתלת עצם. הניתוח עבר ללא כאבים וגם עכשיו אין נפיחות גדולה והכל בסדר חוץ מחוסר נוחות קל. רציתי לשאול האם זה רגיל שיש כאבי ראש קלים בצד של הניתוח? והאם זה בסדר שבצד של הניתוח אני לא מצליחה לצחצח את כל השיניים? האם מספיק שטיפה פעמיים ביום עם חומר מיוחד ולסרוגין עם מי מלח? כלומר, האם אני לא גורמת נזק לשיניים שאני לא מצחצחת עד שיורידו את התפרים?

שלום נטלי, יתכן כאב ראש קל לאחר הרמת סינוס סגורה בגלל הנקישות בעת הביצוע. בהרמת סינוס פתוחה פחות שכיח. השטיפות משמשות כתחליף לצחצוח למספר ימים. לא יגרם נזק לשיניים סמוכות עקב חוסר צחצוח מספר ימים כי השטיפות מונעות מהחידקים להתפתח. שטיפות פעמיים עד שלוש ביום מספיקות. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים