הרמת סינוס ואסתמה

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

06/12/2009 | 20:13 | מאת: איילה בו-טוב

שלום ד"ר אני בת 37 וסובלת מאסטמה עונתית (התקף עד 2 בשנה). אמורה לתת תשובה סופית בנוגע להרמת סינוס בלחי שמאל והשתלת 2 שיניים, שן 25 ושן 26, אני מוטרדת מאוד הבנתי שהשתלת העצם הינה בסינוס בעצם במערות האף.הרופא המנתח אומר שאין השלכות על האסטמה ואין בעיה. שאלתי היא עד כמה הסינוס משפיע על מערכת הנשימה? מה צפוי לי? כמה מקטינים את הסינוס בהרמת סינוס והאם ההקטנה שלו אנטומית משפיעה על סינוסיטיס ועל דלקות עתידיות כתוצאה משינוי האנטומי שלו? רב תודות

שלום איילה, הרמת סינוס אינה אמורה להשפיע על תפקוד הנשימה והריאות. בהרמת סינוס מקטינים במעט את נפח הסינוס. נפח סינוס ממוצע הוא 25 עד 40 סמ"ק. ממלאים בסך הכל 2 עד 4 סמ"ק עצם בבסיסו. סינוסיטיס היא דלקת של הסינוסים בדרך כלל על רקע ויראלי. אין למילוי עצמו שום קשר לכך בתנאי שמבוצע נכון ומטופל אנטיביוטית למניעה אחרי הביצוע. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים