עיבוי עצם אנכי וגם אופקי?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

03/12/2009 | 02:05 | מאת: יורי אפשטיין

אני בן 35 ונדרש לעשות הרמת סינוס ושני שתלים בשן 15 ו-16. שן 16 עקורה כבר מלפני 13 שנה, ו15- מלפני 4 חודשים (היתה מאחזת לגשר ונסדקה) עשיתי סיטי וכאמור אני מועמד להרמת סינוס. לפי מאמר שלך באתר הפרטי, יש משמעות גם לעיבוי בכיוון הנשך, כלומר ברכס החיצוני. המנתח שלי טוען שאני לא צריך. מה דעתך דוקטור נכבד. אני לא רוצה לקבל שיניים ארוכות מדי. האם הרמת סינוס מקסילרי מחייבת השתלה של עצם במימד חיצוני באופן גורף? אני מודה לך על הפורום המפורט והסבלני. ניכר שאתה משקיע מאוד!!!

שלום יורי, ראשית,תודה על הפירגון. צודק המנתח שלך באומרו שלצורך עיגון השתלים בלסת הרמת סינוס מספיקה. גם אתה צודק בבקשתך לשיקום אסתטי ולשם כך אתה מבקש כתרים באורך דומה לשיניים הסמוכות ולא יותר ארוכים. קשה לענות לשאלתך הספציפית כיון שלכך צריך לראות צלומים פנורמי וסי טי וכן לראותך, לכן, אשיב בצורה כללית ועל פי נסיוני: במקום בו נעקרת שן עקב סדק קיימת ספיגת עצם הגורמת לאיבוד עצם במימד האנכי בעיקר כלאמר נוצר מעין מכתש בלסת יחסית לאזורים הסמוכים. בלי למלא עצם מחוץ לרכס במימד האנכי אין אפשרות לקבל תוצאה אסתטית טובה. לכן, במרבית המקרים, קיימת התוויה להשתלת עצם אנכית בנוסף. יותר קשה לביצוע אבל חיוני באם רוצים איכות טיפול גבוהה. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים