הרמת סינוס פתוחה -הליך לגיטימי?

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

02/12/2009 | 01:21 | מאת: רונן לוין

ד"ר נכבד, בן 38, עברתי לפני שבוע הרמת סינוס פתוחה והשתלת שני שתלים על 25,26 . הניתוח עבר בהצלחה. הכאבים לאחר מכן ואי הנוחות מאוד קשים. אני תוהה כרגע האם החיטוט בסינוס לא יגרום לי בעתיד בעיות חדשות. מה הניסיון שלך בתחום ד"ר, אתה היית עושה הליך כזה בעצמך? יש לי תחושה שמדובר בתהליך פולשני ואגרסיבי שמומחי פה ולסת בעצמם לא היו מוכנים חעבור זאת בעצמם.

רונן היקר, נתוח הרמת סינוס מבוצע כאשר קיים צורך בהשתלת עצם כי אין מספיק עצם להתקנת שתלים. הניתוח הוא בהחלט פולשני, אך כלל לא אגרסיבי אם מבוצע נכון. צריך להסביר הכל למטופל לפני הביצוע ולקבל הסכמתו בכתב לפעולה, כפי שאני בטוח שהוסבר גם לך. כדאי תמיד לבדוק מה נסיונו של הרופא המבצע ולקבל עליו המלצות קודם הטיפול. קשה לי לקבל את התרעומת שלך ולא אביע דעה על תוכן דבריך שכן אתה מדבר בשעת כאב, וכאבך מובן. עצתי לדבר עם הרופא המנתח שיבדוק אותך ולבקש מרשם למשכחי כאב יעילים שיקלו עליך את התקופה הנוכחית שתעבור. לשאלתך, הנסיון שלי בהרמות סינוסים רב ונפרס על חמש עשרה שנים בהם אני מבצע את הרמות הסינוסים עם מעקב ותיעוד מסודר של מאות מתרפאים מרוצים, ניתחתי רופאים, פרופסורים ומנהלי מחלקות . כשהניתוח מבוצע נכון, ומדבריך כך גם במקרה שלך, ההצלחה נשמרת למשך שנים רבות. לכשאצטרך, אין לי בעיה כלל, להפך, לעבור הרמת סינוס בעצמי. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

03/12/2009 | 01:58 | מאת: רונן לוין

אני מודה לאדוני על תשובתו המפורטת והמענה האנושי. אכן הכאב העביר אותי על דעתי, ובגללו התגעגעתי לפיתרון הגשר המסורתי. אני מאחל לך שנות בריאות והצלחה.

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים