הימצאות שורש בסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

28/11/2009 | 10:59 | מאת: ריקי

שלום רב, בצילום סטטוס שביצעתי התגלה כי אחרי טיפול שורש שבוצע בשן נשארה חתיכת שורש בכניסה לסינוס. לאיזה בעיות יכול לגרום הדבר? ומה ההליך הרצוי? שאלה שנייה, באותו צילום הדמייה התגלתה ציסטה שממוקמת בקרבה לסינוס. מהי ציסטה בפה ומה ההליך הטיפולי וכמו כן, לאילה בעיות היא יכולה לגרום?? תודה מראש

שלום ריקי, היות ולא בוצעה לך עקירה אלא רק טיפול שורש, אני מניח שמה שנראה בצילום הוא חומר מילוי של טיפול השורש. באם אין בעיה קלינית, בדרך כלל יכול להשאר כפי שהוא וכל הדרוש הוא מעקב. באם תווצר דלקת בעתיד צריך להוציאו כירורגית. באם הציסטה שאת מתארת אובחנה רק בצילום הדמיה בתוך הסינוס היא נקראת ציסטה מרטנציה. גם כאן הטיפול הוא רק מעקב. באם הציסטה בלסת וקשורה לאחד משורשי השיניים יש לכרות אותה ולהוציאה בניתוח. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים