השתלות עצם ממקור עצמי או דיסק

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/10/2009 | 18:35 | מאת: רחלי

שלום, אני זקוקה להשתלות שיניים 36.37,(37 זקוקה לעקירה) לפי צלום סיטי יש חוסר גדול בעצם. קבלתי שתי הצעות אחת ללקיחת עצם מהסנטר לצורך עיבוי עצם והשניה מהלסת עצמה מתחת לאותן שיניים. איזו שיטה מומלצת ועדיפה וכן מתוך עיונים באינטרנט ראיתי שינה אפשרות לשתלי דיסק. מה עדיף? אשמח לתשובה.

שלום רחלי, אני עונה בצורה כללית, כיון שכדי שאוכל לייעץ למקרה הפרטי שלך חובה קודם בדיקה קלינית עם צילומי רנטגן וצילום סי טי עדכני. תמיד עצם ממקור עצמוני (מהמטופל עצמו) עדיפה. בשנים האחרונות מוכיחה את עצמה חלופה של עצם הנרכשת מבנק עצמות הומני בארה"ב כיעילה ומתאימה למרבית המקרים. יתרונה הוא בהמנעות מהצורך באתר ניתוחי נוסף ממנו נקצרת העצם הדרושה.כמו כן קיימת עצם ממקור של בקר המיצרת באירופה. אין אני משתמש בשתלי דיסק כך שאין ביכולתי לחוות דעה עליהם. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים