השתלת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

01/10/2009 | 16:58 | מאת: נתן

שלום לטענת הרופא המטפל בי {חדש עבורי} הטענה שכל עקירת שן מחייבת השתלת עצם מכיוון שהעצם נסוגה ללא השתלת עצם שאלתי האם נכון הדבר ואו אולי לא בכל מקרה מחייב בתודה מראש

שלום נתן, אין ברפואה "נכון בכל מצב" כל מקרה לגופו, הקובע לגבי הצורך בהשתלת עצם הוא שלמות הקירות או דפנות העצם העוטפים את אתר העקירה, באם הם שלמים אין צורך בהשתלת עצם. באם אחד או יותר חסרים/ פגועים קיימת התוויה להשתלת עצם, אם נעקרת שן אצל מטופל צעיר לצורך יישור שיניים למשל, אין צורך בהשתלת עצם במקום העקירה כי הלסת משקמת את עצמה בצורה אופטימאלית. באם הסיבה לעקירה היא סדק או מחלת חניכיים סביר שקיים צורך בהשתלת עצם. חג שמח וגמר חתימה טובה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים