אני נורא דואגת

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

25/09/2009 | 08:55 | מאת: אמא

בני בן 18 עבר הוצאת ציסטה לפני כ-5 שנים בלסת העליונה בגלל זיהום וניב כלוא שהיה אז.מאז טופל בניב והכל היה בסדר. לאחרונה עשינו צילום פונורמי ונראה תהליך צסטי של 2X4 הכולל את הלסת העליונה ודוחף את הסינוס המקסילריס ואת רצפת האף כלפי מטה.הרופא אמר שנחוץ ניתוח בהרדמה כללית ואין מה לדאוג. נשלחנו לסיטי וזו התשובה- המבנה הגרמי של הפנים תקין. מודגם איוורור תקין של מערות הפנים. פרט לתהליך פוליאידי בסינוס מקסילרי משמאל עם הדקקות של הקורטקס, אך ללא עדות להרס עצם. OMD P,פתוח דו'צ מחיצת האף סוטה לשמאל. קונכות האף תקינות וחלל האף פתוח דו'צ. מבנה הנאוזפרינקס תקין. מה זה אומר???אני נורא דואגת מהניתוח וההשלכות, בבקשה דוקטור אני מחכה לתשובה, יש לי מקום לדאגה בכלל??? בתודה רבה גילה.

שלום לאמא, קשה להשיב בלי לראות את בנך ואת הצילומים, אנסה בכל זאת אך הביני שהתשובה היא רק כללית. על פי תאורך, כדאי לבצע כריתת הציסטה במחלקת פה ולסת שכן הם המומחים המיומנים ומנוסים מאד בכך. מטרת ההרדמה הכללית היא בעיקר להקל על בנך במהלך הניתוח ולקצר את משך הניתוח עם מעט מאד סיכון לבחור צעיר ובריא. להסרת דאגה מליבך, גשי עם הצילום והתשובה של הסי טי לרופא המומחה המפנה שיסביר לך הכל באריכות. גמר חתימה טובה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים