חור בסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

17/09/2009 | 15:06 | מאת: טלי

קישורים ממומנים השתלות שיניים והרמת סינוס ? מרפאות השייניים של ד"ר ראובן שפירא מחלוצי השתלות השיניים בישראל לפרטים נוספים לחצו כאן מחבר: טלי תאריך: 17/9/2009 שעה: 15:01 לפני כ-4 שנים עקב ניתוח הרמת סינוס לעיבוי עצם וקביעת שתלים בלסת העליונה נגרם לי חור בסינוס שאובחן בסי.טי. הרופא שבזמן הניתוח היה מתמחה ברפואת פה ולסת ביצע ניתוח סגירת החור . הניתוח בוצע מהפה ע"י לקיחת רקמות שומן (להבנתי מדבריו). כיום למעט מאי סימטריה קלה לצידי האף והלחיים, ותחושת איבוד תחושה קלה בשפה העליונה, הרגשתי טובה. לפני כשבוע עברתי הזרקת חומר מילוי מסוג פרלן לצידי האף (3 מזרקים), בצד של ניתוח הרמת הסינוס, התהווה לי גוש (כנראה של החומר?), נפיחות ותחושת כאב בזמן נגיעה. שאלתי היא: האם יש קשר בין הדברים? האם קיימת אפשרות שהחור עדיין קיים וחומר המילוי זלג? תודה על תשובתך, חג שמח ושנה טובה

שלום טלי, ניתוח הרמת הסינוס מבוצע דרך העצם בלסת העליונה העוטפת את הסינוס. הפיסטולה שנסגרה לך היתה במרכז רכס העצם לכוון הסינוס בצורה אנכית. הזרקת חומר המילוי לעיבוי הרקמות מתחת לעור וישור הקמטים מבוצעת בלחי ליד זוית האף. אין עקרונית קשר בין האיזורים, מה גם שהרגשתך הכללית טובה. דברי עם הרופא שביצע את ההזרקה, בטוח שישיב לך על כל שאלותייך. חג שמח ושנה טובה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום.

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים