הרמת רצפת הסינוס

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

15/09/2009 | 23:19 | מאת: רבקה

שלום ד"ר יש לי סינוסיטיס כרוני כתוצאה מחדירת טיפול שורש אל הסינוס השמאלי. נאמר לי שיש להרים את רצפת הסינוס מהטיפול שורש החודרני. האם ניתן לבצע את זה יחד עם סינוסיטיס כרוני? האם זה לא עלול להפיץ את הזיהום מהסינוס למקומות אחרים? מה הסיכונים? האם זה ניתוח משותף עם רופא אף אוזן וגרון? מה סיכויי ההצלחה של זה? האם יש דרכים אחרות לטיפול? תודה רבקה

שלום רבקה, תשובתי עקרונית שכן לתשובה המתאימה למקרה האישי שלך בדיקה קלינית חובה. כן, ניתן אם צריך לבצע הרמת סינוס במצב דלקת כרונית. רצוי לאחר טיפול אנטיביוטי מכין. באם מבוצע הניתוח תחת כיסוי אנטיביוטי מתאים הסבירות להתפשטות הזיהום קלושה. באם מבוצע על ידי רופא מיומן ומנוסה הסיכונים מועטים. הניתוח מבוצע על ידי רופא שיניים. סיכויי ההצלחה גבוהים וטובים בדרך כלל. טיפול נוסף שכדאי לשקול הוא קיטוע או חיתוך חוד השורש הבעיתי וסילוק החומר שחדר מעבר לשורש בו זמנית. יתכן ואפשר בלי להזדקק להרמת סינוס, אך על כך אוכל להשיב רק לאחר שאראה את צילומי הרנטגן המתאימים. בהצלחה, שנה טובה וחג שמח, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום.

21/09/2009 | 13:07 | מאת: רבקה

שנה טובה לדר' שפירא תודה על תשובתך המפורטת. הבנתי שקיימת גם אפשרות חלופית להרמת רצפת הסינוס וזה מעודד מאוד. האם אפשרות של עקירת השן שהשרש שלה חדר לסינוס יכול להוות פתרון לבעיה? תודה ושנה טובה שופעת בריאות

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים