הרמת סינוס ושתל- סמוך לשן עם נסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

15/11/2019 | 21:54 | מאת: חן

שלום רב, אני עתידה לעבור הליך של הרמת סינוס + השתלת עצם והכנסת שתל בשבוע הבא. השן החסרה היא שן עליונה מספר 15 או 16. . בשן הסמוכה אליה (14) ישנה נסיגת חניכיים בעקבות אובדן העצם . בגלל נסיגת החניכיים יש לי לרגישות וכאבים לפעמים יומיומיים בחניכיים באזור זה שמתגברים במגע. כמובן שאני משתמש במשחת שיניים סנסודיין אבל זה לא תמיד עוזר. השאלה שלי- האם השתל עלול להחמיר את הרגישות והכאבים האלו, בגלל לחץ על האזור או מסיבה אחרת? אני מאוד חוששת שלא אוכל לסבול שתל שיהיה סמוך לשן זו ויחמר את הרגישות והכאבים..

שלום חן, שתל בשן סמוכה לא אמור להגביר את הרגישות בחניכיים. בברכה, ד"ר ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמות סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים