השתלת 2 שניים קדמיות שמאליות בשנית

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

04/07/2009 | 19:08 | מאת: מירה

אני צריכה לעבור השתלת 2 שיניים קדמיות שמאליות בשנית וזאת מאחר והרופאת שיניים שלי התרשלה בתפקידה בגלל שבעת פתיחת הלסת היא לא מצאה את העצם ולכן היא שמה לי חומר אחר במקומו. בעת הורדת התפרים, יש רק שתל אחד במקום 2 שתלים. גם בצילום הפנורמי יש רק שתל אחד ולא ניתן לראות עצם, אלא הוא ראה רק משהו כהה (כנראה זה החומר המזוייף). האם ניתן לפתוח שנית את הלסת ולעשות השתלה חוזרת או חייבת המתנה מסויימת. ההשתלה נעשתה ב- 19 במאי. אודה לך על תשובתך המהירה, יש לציין שיש כאבים גם באזור ההשתלה.

שלום מירה, עקרונית, בהחלט אפשר להתקין שתלים חדשים במקום אלו שכשלו/ כושלים. חובה לעשות זאת בשלבים היות ומדובר באזור חשוב מבחינה אסתטית. ראשית יש לתקן את עצם הלסת וליצור אתר עם כמות עצם הן במימד האנכי והן במימד האופקי בכמות מספקת. לאחר המתנה של כ 4 חודשים ולא קודם להתקין שתלים שוב. בכל תקופת ההמתנה צריך שקום זמני נסמך על שיניים סמוכות ולא תותבת כי תותבת מפעילה לחץ על אתר ההשתלה וגורמת לספיגת עצם. בהתיייחס למקרה שלך, אין לי מושג על מצבך שכן חובה קןדם בדיקה מסודרת. קביעתך בנושא רשלנות אינה במקומה ובוודאי מעט מוקדמת מידי..., אין פורום זה המקום לדון בכך. באם בנוסף יש לך שאלות מקצועיות אשמח להשיב. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים