שאלה לגבי מראה חניכיים לאחר ביצוע שתלים והשלמת עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

04/07/2009 | 15:47 | מאת: יפה הראל

לד"ר שפירא שלום רב, לפני כ-8 חודשים עברתי השתלת 2 שתלים + השתלת עצם בחניכיים העליונות (שיניים אחוריות) אחרי כ-3 שנים ללא שיניים. סברתי שהשתלת העצם תשפר את מראה החניכיים במקום שהיו חסרות השיניים, אך החניכיים נותרו שקועות ואף נהיו מעט עקומות. האם השתלת העצם לא אמורה להחזיר את החניכיים למצב הקודם או לפחות לשפר את המצב? לציין שהשתלים נקלטו וכבר נעשו עליהם כתרים, אך כאמור החניכיים נותרו שקועות. בתודה מראש.

שלום יפה הראל, באופן כללי, כאשר מבצעים הרמת סינוס העצם המוספת היא לתוך חלל הסינוס בלבד. באם קיים שקע כהגדרתך, הוא נובע מחסר עצם מחוץ לנפח הסינוס כתוצאה מעקירת שיניים טראומטית בעבר או מאבדן עצם כתוצאה ממחלת חניכיים. באם רוצים לשפר את המראה האסתטי של החניכיים ובעיקר לבצע כתרים באורך השיניים הסמוכות ולא באורך כמעט כפול מהשיניים הסמוכות צריך קודם לבצע השתלת עצם חיצונית לסינוס וליישר את העצם לפי השיניים הסמוכות. יותר מסובך אך בהחלט אפשרי. קשה להתייחס למקרה שלך בלי לראות אותך, אך, באם זה מאד מציק לך אפשר להזיז את העצם יחד עם השתלים ולקצר את הכתרים בהתאם לשיניים הסמוכות. בברכה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים