נסיגה של עצם

דיון מתוך פורום  השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים

19/06/2009 | 22:49 | מאת: ל.א.

שלום דוקטור, עקב מחלת הסכרת והתרופות שאני נאלץ לקחת, הנני סובל מנסיגת עצם, וכל השיניים מתנדנדות.רופא השיניים ממליץ על טיפול של מילוי העצם והשתלות שיניים. שאלתי היא: לאחר מילוי העצם, מה ימנע מהעצם הטבעי להמשיך להחלש וכך יגרום לשינוי מבנה העצם שעליו נבנו השיניים המושתלות? מקווה שהסברתי את עצמי בצורה שתבין את שאלתי. בקיצור, מה יגרום להפסקת הנסיגה של העצם הטבעי? האם המשך הנסיגה עלול לקלקל את כל העבודה של השתלים ואולי בכלל לא כדאי להתחיל את כל התהליך של מילו עשם ושתלים, אלא למצוא פתרון אחר?

שלום ל.א. באם מחלת הסכרת מאוזנת, ניתן לבצע השתלת עצם ולהתקין שתלים. ניתן כמו כן במקרים רבים להשתיל עצם סביב שיניים קיימות שאיבדו עצם ובכך למנוע את עקירתן. העצם המושתלת מגיבה טוב יותר מזאת אותה היא מחליפה ובאם היא נקלטת (וכך קורה ברוב המקרים) היא שורדת שנים רבות ושומרת על השתלים יציבים. בהצלחה, דר' ראובן שפירא www.implant.co.il השתלות עצם, הרמת סינוס, שתלים ושיקום

מנהל פורום השתלות עצם, הרמת סינוס והשתלות שיניים