פטריה בנרתיק

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

12/12/2009 | 21:11 | מאת: יעל

שלום רב, אני בהריון שבוע 24. סובלת מפטריה בנרתיק. ניסיתי לטפל באמצעות אגיסטן (טבליות + משחה)אך ללא הועיל... האם יש טיפול אלטרנטיבי שיכול להקל, ולו במקצת?... תודה מראש, יעל

14/12/2009 | 09:10 | מאת: עדי דרור

יעל שלום. נשים רבות אכן סובלות מפטריה וגינלית בזמן ההריון, את יכולה לנסות טיפול בדיקור וצמחי מרפא, את יכולה גם לפנות לטיפול בהומיאופטיה קלאסית. חשוב במקביל לבדוק מה את אוכלת, לנסות לצמצם צריכה של סוכרים, שמרים, בצקים, במקום סבון, להשתמש באזור הוגינלי במים עם מעט חומץ תפוחים (כוס מים עם כף חומץ, אפשר להחדיר בעדינות קצת לתוך הנרתיק עם מזרק ללא מחט, זה עוזר לשמור על חומציות גבוהה הנרתיק ע"י כך מונע מהפטריה להתפתח) לקחת תוסף מזון של פרוביוטיקה (החיידקים "הטובים" שעוזרים לשמור על איזון רירית הנרתיק) להקלה במידה ויש גרד או כאב אפשר למרוח יוגורט שלתוכו פיזרת קפסולה של פרוביוטיקה. בהצלחה עדי

15/12/2009 | 07:24 | מאת: יעל

יעל שלום, תודה כל תשובתך. ברצוני לשאול איזה מהטיפולים האלטרנטיבים שהצעת הוא האפקטיבי ביותר וובעל התגובה המהירה לטיפול בבעיה הספציפית? האם את יכולה להמליץ על מטפלים באזור בתל אביב? ושאלה אחרונה,איך מורחים יוגורט ואיזה יוגורט אתה ממליצה? תודה גדולה על עזרתך. יעל

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה