ציסטה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

26/10/2009 | 18:13 | מאת: טל

שלום הנני בהריון הגניקולג ראה באזור הפות ציסטה נפוחה ואמר שבנתיים לא נראה אדמומי או דלקתי אבל נתן לי מרשם לאנטיביוטיקה אם יתנפח או יחמיר חלילה. האם אין אפשרות אולי למרוח משהו במקום ליטול תרופה? וממה בכלל הגיע לשם ציסטה ודווקא בהריון? הרופא הוסיף שיש להרבה נשים באזור הזה ציסטה תודה

27/10/2009 | 14:01 | מאת: עדי דרור

יאטל שלום. באיזה שלב את של ההריון? לשאלתך למה זה קורה, אין תשובה ודאית. אני משערת שזה שילוב של שינויים הורמונליים , אולי גודש וזרימה פחות טובה באזור הגניטליה בעקבות הבטן שגדלה ומפעילה לחץ על האיברים הפנימיים, ברפואה הסינית ציסטות נחשבות כתוצאה של תקיעות ו"לחות", שני גורמים שבאופן טבעי קורים בזמן הריון - נפח הדם גדל, ההפרשות משתנות, ויש עומס על מערכות הגוף השונות. מה ניתן לעשות? כל עוד הציסטה אינה סימפטומטית - כלומר לא דלקתית, אין זיהום או אדמומיות - אין טעם לטפל במשחה. אם היא תהפוך לדלקתית, יהיה כאב או גרד באזור שלה, את יכולה לפנות לבית מרקחת הומיאופטי ושם ימליצו לך על משחה טבעית. בינתיים את יכולה לגשת לטיפול בדיקור, במקרה של ציסטות אני ממליצה יותר על דיקור יפני, יש תוצאות טובות בטכניקה הזו להקטנת/העלמת ציסטות. אם תרצי הפניה לבית מרקחת ספציפי, כתבי לי את אזור מגורייך. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה