הרגשה משונה בפה לאחר עקירה והשתלת עצם.

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים בהרדמה מלאה

31/12/2012 | 12:06 | מאת: שמי הדס.

בחודש דצמבר 2011 עשו לי שתי עקירות .שן 36 ו-שן 26 וכן נעשו השתלות עצם וממברנות בשתי השיניים. והכל באותו יום הטיפול נמשך זמן רב. שעה כשעה וחצי. מאותו יום יש לי הרגשה מאד מוזרה בפה באותו צד של העקירה. אני מרגישה כעין גוף זר בפה .לא כואב אבל מציק מאד. נוסף על כך לקחתי אקטונל במשך שנתיים עד ספטמבר 2008, לאחר מכן עשיתי הפסקה של 9 חודשים ולקחתי שוב חצי שנה עד פברואר 2012.האם כדאי לי לעשות שתלים למרות ההרגשה המוזרה בפה? הרופא אומר שנעשה לי נזק בעצב.האם אני צריכה לעשות בדיקת ctxלמרות שחפסקתי מזמן לקחת אקטונל. והסתבר שהאוסטופורוזיס שלי גבולי, ולפי דעתו של אורטופד מומחה אמר שלא היה צורך לקחת אקטונל.רוב רופאי השיניים לא מתייחסים לאקטונל בקשר להשתלת שיניים. התייעצתי עם כמה רופאים. רק רופא אחד דוק' שכטר מאשדוד שאל הסביר והיציע לעשות את הבדיקה של ctx.נוסף לכך בשן 36 יש רווח גדול לאחר העקירה והוא גורס שיש לעשות שני שתלים ושני מבנים לשן36.האם חייבים לעשות שני שתלים? אין דרך אחרת?והאם השתלה של שתל באותו מקום שכבר נעשה לי נזק(פגיעה בעצב)לא תחמיר את המצב.

לקריאה נוספת והעמקה
04/02/2013 | 19:14 | מאת: ד"ר נתן שטיירמן

שלום הדס, מתיאור הדברים, ניתן להתרשם שאכן את זקוקה לבדיקת ctx בנוסף, עליך להיוועץ עם רופא מומחה לכירורגיה פה ולסתות לגבי המשך הטיפול הדנטלי בנושא ההשתלות. בברכה ד"ר נתן שטיירמן

מנהל פורום טיפולי שיניים בהרדמה מלאה