שן בינה כלואה עם דלקת

דיון מתוך פורום  טיפולי שיניים בהרדמה מלאה

11/04/2017 | 21:45 | מאת: רועי

שלום, לפני 3 חודשים עקרו לי שן בינה תחתונה כלואה. באיזור הייתה ציסטה גדולה מאוד שגרמה לחור בלסת. בתהליך העקירה הרופא פתח וניקה את הציסטה (יצאה בחלקים) והזרים מים פיזיולוגים. במהלך העקירה היו כאבים חזקים מאוד למרות זריקות ההרדמה, עד שבשלב מסויים הרופא נתן "זריקה עמוקה" ואז נעשה יותר קל מבחינת הכאבים. בעקבות הפעולה בפגע העצב הלינגואלי ונעלמה התחושה בחצי לשון. היום לאחר 3 חודשים יש שיפור משמעותי בתחושה של הלשון ולכן לא בוצע ניתוח לתיקון העצב. השאלה שלי, האם בעקבות הזריקה העמוקה להרדמה תיתכן הפגיעה בעצב? בעקבות המחט או בעקבות החומר הרדמה? השאלה השנייה, הבנתי שהחור בלסת אמור להסגר באופן טבעי עם הזמן. במידה ונשארו שאריות של הציסטה באיזור (לאחר התפירה) האם זה יוצר בעיה עתידית? או שמדובר ברקמה מתה? *אציין כי נטלתי אוגמנטין במשך 3 שבועות (החל מיום לפני העקירה). תודה רבה!

תודה על פנייתך, פורום זה דן בביצוע טיפולי שיניים בהרדמה כללית. הצעתי אליך הינה להתייעץ לגבי הנושאים שהעילת , עם מומחה לכירורגיה פה ולסת.

מנהל פורום טיפולי שיניים בהרדמה מלאה