ערכי כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

11/10/2009 | 20:33 | מאת: חן

שלום, קיבלתי תוצאות של בדיקת דם וערכי הכולסטרול לא ברורים לי : HDL - 62 LDL - 118 NON HDL CHOLESTEROL - 127 אני בת 29,גובה-בערך 1.68,משקל - בערך 83. יש לציין שאני מס' חודשים לאחר גרידה בשל הריון לא תקין-בשבוע 11 ( בעקבות המצב הנפשי לאחר ההפלה עליתי במשקל). אשמח אם תוכלי לעזור לי להבין את הערכים. תודה-רבה, חן.

12/10/2009 | 10:11 | מאת:

חן שלום, ערכי הכולסטרול בדמך הם רק מעט גבוהים. הכולסטרול הטוב HDL , צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 62). הכולסטרול הרע LDL , צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 118). ערכי כולסטרול כללי תקינים צרכים להיות נמוכים מ 200 (לפי חישוב שלי הכולסטרול הכללי שלך הוא 189, כלומר, הוא תקין). כולסטרול גבוה יכול לנבוע מסיבות שונות כגון תזונה לא נכונה, חוסר בפעילות גופנית, תורשה, נטילת תרופות מסוימות, כבד שומני, צריכת אלכוהול והריון. עלייה ברמות הכולסטרול בזמן הריון נובעת בד"כ בשל שינויים הורמונאליים. לרוב לאחר ההיריון רמות הכולסטרול מתאזנות. בטיפול הטבעי בכולסטרול מומלץ לשמור על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל מרגרינה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך ליטול מולטי ויטמין טבעי הנקרא פרנטל. מולטי ויטמין זה יחזק את גופך לאחר ההפלה שעברת, יסייע להכין את גופן לקראת הריון נוסף, כמו כן, הוא מתאים גם לתקופת ההריון וההנקה. הפרנטל מכיל את כל הויטמינים והמינרלים החשובים לתקופה זו כדוגמת חומצה פולית למניעת מומים בעובר, כרום פיקולינט למניעת סוכרת הריון, ברזל עדין, B12 ועוד. אני ממליצה לך ליטול 2-4 ביום. לקריאה על פרנטל: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=221 אשמח להשיב על כל שאלה נוספת, הדר

12/10/2009 | 17:31 | מאת: חן

שלום הדר, קודם כל,תודה רבה. אני מניחה שאין קשר בין נטילת ה'פרנטל' לזה,אבל רוצה לוודא בכל זאת שאין בעיה ליטול אותה - אני סובלת מהיפותירואיד ונוטלת 150 מ"ג 'אלטרוקסין' ביום. והאם הפרנטל יכול לעזור לחזק את הגוף-אני תקופה ארוכה עייפה ,חסרת אנרגיות לחלוטין ובכלל,מרגישה רע. ושאלה נוספת-לאחרונה אני סובלת מדלקות חוזרות בדרכי השתן ובזמן דלקת מטופלת ב'מוקסיוויט' ו'סדורל'.אני נוטלת כדור של תמצית חמוציות פעם ביום באופן קבוע,אבל זה לא עוזר.יש משהו שיכול לעזור במניעת הדלקות ? (במהלך ההריון,או קצת לפניו,אני לא כל-כך זוכרת,סבלתי מדלקת ונטלתי תרופות אלו.לאחרונה שמעתי שיכול להיות קשר בין ההפלה לאנטיביוטיקה.ולכן לא רוצה לקחת אותה יותר). מתנצלת על עומס השאלות, תודה רבה מראש, חן.