נגישות
נגישות

מומים בעובר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

טיפולי שימור פוריות: יפה שנה אחת קודם

הקריירה משגשגת ואת חוששת כי הריון בגיל צעיר ימנע ממך המשך התקדמות מקצועית? כדאי לזכור את תקתוק השעון הביולוגי ולשקול שימור פוריות. הקפאת עוברים נחשבת עדיפה על פני הקפאת ביציות. סקירה מקיפה מהפכות רבות התרחשו בעשורים האחרונים בחיי הנשים בעולם. עם זאת, התקתוק המתמיד של השעון הביולוגי לא עבר שינוי. נשים רבות אינן מעוניינות להרות בגיל צעיר, בעקבות קריירה תובענית, רצון למצוא בן זוג או כל סיבה אחרת. עם זאת, ככל שהגיל עולה, יש לזכור כי ירידה בפוריות עלולה להקטין מאוד את הסיכויים של נשים אלה להיכנס להריון. טיפולי שימור פוריות, הכוללים הקפאת ביציות או עוברים, מהווים בשורה של ממש לנשים אלה ועשויים לשפר מאוד את היכולת שלהן להפוך לאימהות, גם בשנים מאוחרות יותר. אם אתן בגיל 30-41 ומסיבה כלשהי, אתן לא מעוניינות להיכנס להריון בשלב זה של החיים, חשוב לדעת כי יש לכן אפשרות להקפיא ביציות או עוברים. כך, ניתן להעלות את הסיכוי להיכנס להריון בהמשך החיים. טיפולי שימור פוריות הם טיפולים...
ללמוד עוד על מומים בעובר
טיפולי שימור פוריות: יפה שנה אחת קודם-תמונה

הקריירה משגשגת ואת חוששת כי הריון בגיל צעיר ימנע ממך המשך...

מאת: ד"ר רויבורט...
13/05/2019
פנוטיפ: מאגר אבחון תסמונות של עוברים-תמונה

הטכנולוגיה בשירות הרפואה: פנוטיפ הוא מאגר מידע ענק, ייחודי...

מאת: ד"ר שי פורת
18/12/2018
המדריך המלא לבדיקת מי שפיר-תמונה

בדיקת מי שפיר היא אחת הבדיקות החשובות ביותר בהריון לאבחון...

מאת: ד"ר כהנא אריק
20/12/2010
הריון: כל הבדיקות שיש לבצע-תמונה

נכנסת להריון? מזל טוב! מהן הבדיקות שיש לבצע, בדרך ללידה...

מאת: פרופ' שמחן...
26/11/2017
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל למומים בעובר?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

מומים בעובר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום האם הנל נבדק לאורך שנים בהיבט השפעות על בריאות הילוד? אני יודעת שמשתמשים בחומרים מלאכותיים להפרדת התאים ועל בסיס אלקטרומגנטי. האם יש סיכון לוולד לפתח מחלות?

האם אפשר לקבל עוד מידע בבקשה?

ראי נא תשובתי לשם

באופן ככלי לא ראינו עליה בארעות מומים בעוברים אחרי הזרעות והשבחת זרע. לא משתמשים באנרגיה אלקטרומגנטית אלא בצנטריפוגציה.

אני לך כברהשלא הוכח סיכון לוולד גם אחרי מיליוני טיפולים כאלו.

שלום אני בהריון האם מותר לקחת בהריון גלוקופז לסוכרת האם יזיק ?לוקחת אחד שתיים ביום.תודה.

איזון סכרת אופטימלי חיוני להצלחת ההריון וגם למניעת מומים בעובר. גלוקופג' הוא טיפול מקובל בסכרת הריונית גם בשלבי ההריון הראשונים.

יש לי וריקוצלה קלה והתחלנו הליך של טיפולי הפרייה חוץ גופית. האם יש חשש לתקינות העובר? שמעתי שזה יכול להשפיע על המטען הגנטי של הזרע. או שהטיפולים עוקפים את הבעיה?

שלום יוסי, ראשית, תודה על השאלה החשובה. אני בטוח שהשאלה הזו מטרידה גולשים נוספים ולכן אענה עליה באריכות. וריקוצלה היא בעיה שכיחה, כ- 15% מהגברים סובלים מוריקוצלה בדרגה זו או אחרת. רוב הגברים עם וריקוצלה - אינם סובלים מבעיית פוריות. ככל שהוריקוצלה גדול יותר - כך הסיכוי שתהיה בעיית פוריות הוא גדול יותר. אם הוריקוצלה דו-צדדי - הסיכוי לבעיית פוריות הוא גדול יותר. ככל שהוריקוצלה קיים שנים רבות יותר - כך הולכת ומתקדמת הפגיעה ביצור הזרע. הפגיעה ביצור הזרע מתבטאת במספר דרכים: בבדיקת הזרע - רואים פחות תאי זרע (ריכוז נמוך), רואים פגיעה בתנועתיות של הזרע (תנועה חלשה יותר, אחוז גבוה יותר של תאי זרע שאינם נעים כלל וזרע שנע אך אינו מצליח להתקדם) ומורפולוגיה נמוכה - אחוז נמוך של תאים שנראים בצורה תקינה ואחוז גבוה יותר של תאים פגומים במראה שלהם. בנסיונות להשגת הריון ספונטני - סיכוי נמוך יותר להשגת הריון. בטיפולי IVF - טיפולי הפריה חוץ גופית - רואים שיעורים נמוכים יותר של הפריית הבייציות ואם יש הפריה - איכות העוברים היא נמוכה יותר וסיכויים נמוכים יותר לקליטת העובר שההחל להתפתח כשמעבירים אותו לתוך הרחם. לאחר ההעברה לרחם - יש סיכויים נמוכים יותר להמשך התפתחות ההריון וסיכוי גבוה יותר להפלה בשלבים הראשונים של ההתפתחות של ההריון. אם בוחנים את החומר הגנטי של צאי הזרע (DNA) - רואים כי כאשר קיים וריקוצלה משמעותי - בחלק גדול יותר מתאי הזרע ה- DNA אינו תקין אלא שבור. ישנם תהליכים רבים מאוד בתא הזרע ומשימות רבות שתא הזרע צריך לבצע על מנת להביא להריון שאנחנו לא יודעים לבדוק. סביר להניח כי ביום מן הימים, כשנוכל לבדוק טוב יותר את איכות הזרע ויכולתו לתפקד - נמצא כי וריקוצלה פוגע בכל התהליכים האלה. לשאלתך: כאשר משתמשים בזרע באיכות נמוכה לטיפולי IVF - סיכויי הצלחת הטיפול נמוכים יותר, אך מעולם לא נמצא כי יש שיעור גבוה יותר של מומים בעובר. אי-תקינות הזרע מביאה לסיום תהליך ההפריה וההתפתחות בשלבים מוקדמים, ולא ליצירת עוברים לא תקינים שימשיכו ויתפתחו. במקרה שלך יש לבחון האם הוריקוצלה הקל משפיע על איכות הזרע לרעה ולשקול האם תיקון הוריקוצלה יכול להביא לשיפור איכות הזרע ולהעלאת סיכויי הצלחת טיפולי הפוריות או אפילו ליתר אותם. אין חשש כי שימוש בזרע שתתן - יביא ללידת צאצא עם מומים מולדים, מעבר לשכיחות מומים כאלה בהריונות IVF כאשר הזרע נלקח מגברים ללא וריקוצלה. בהצלחה בטיפולי הפוריות, ד"ר רענן טל

תודה רבה על התשובה המפורטת. במקרה שלי אכן נתוני הזרע נמוכים. אני מטופל כעת באנטיביוטיקה לאור תרבית זרע חיובית. האם להבנתך יתכן שהחיידק משפיע גם הוא על תוצאות נתוני הזרע?

יתכן. ממליץ לך לפנות להערכת פוריות מקיפה אצל אורולוג.

שלום ד"ר בר אובחנתי להפסקת הריון עקב מומים בעובר. עתידית לעבור הפסקת הריון בבי"ח שיבא, בתקווה שיקבע לי תור סופי כל עוד אני בשבוע 17. רציתי לדעת האם יש לי את אפשרות הבחירה לגרידה (פעולה כירורגית המתבצעת בהרדמה כללית)או שבשבוע הזה זה כבר מאוחר מידי. מה הנוהלים בבית החולים שיבא. לי זה הריון ראשון, אני בת 38 עם חרדות קשות מההליך ומשמעותו. אודה על תשובתך

אם בגרידה אפשר בתל השומר אך הייתי ממליץ על אסף הרופא שם יש להם את הנסיון הרב ביותר בהפלות מאוחרות אפשר לסיים את ההריון גם בכדורים תראי מה יציעו לך בתהש.