כולסטרול

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

30/06/2009 | 16:08 | מאת: מיכאל

היי הדר, אני בן 25, עם BMI תקין של 21,לא מעשן אבל עושה פעילות גופנית מינימלית ומשתדל לאכול בריא. בבדיקת דם אחרונה אלו היו התוצאות: Cholesterol -234 HDL-Cholesterol - 43.5 Non-HDL Cholesterol - 190 LDL Cholesterol Calculat - 171.9 Triglycerides - 91 אני לא נוטל תרופות חוץ מויטמין B12 שהרופא המשפחתי המליץ לא מזמן. מה היית ממליצה לי? ד.א האם יש תוסף תזונה שעוזר עם דלול שיער?

01/07/2009 | 15:10 | מאת:

מיכאל שלום, אני שמחה לשמוע שאתה שומר על בריאותך, לא מעשן ומקפיד על תזונה נכונה. ערכי הכולסטרול שלך אכן גבוהים. הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ200 (אצלך 234), הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 171.9), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 43.5) והטריגליצרידים בערכים תקינים, צרכים להיות נמוכים מ 150 (אצלך 91). היחס בין הכולסטרול הכללי לטוב צריך להיות נמוך מ 3.7 (אצלך 5.37) על מנת להוריד את ערכי הכולסטרול התקינים חשוב להקפיד על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה (כפי שאתה כבר עושה), פעילות גופנית סדירה וקבועה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן להורדת רמות כולסטרול ניתן ללעוס 2 שיני שום טריות ביום. חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים מהחי למשל בשר (ובמיוחד כבד), גבינות שמנות ועוד. כמו כן יש להימנע ממזונות מטוגנים וממתקים למיניהם. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכול פעם. אני ממליצה לך ליטול תוסף תזונה טבעי שנקרא פוליקסנול המסייע להוריד את ערכי הכולסטרול הרע ולהעלות את ערכי הכולסטרול הטוב. פוליקסנול עובד בצורה דומה לתרופות הסטטניות אך ללא תופעות לוואי ומעקב את ייצור הכולסטרול בכבד. יש ליטול 2 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולאחר מכן,לעשות בדיקת דם חוזרת. נשירת שיער יכולה לנבוע מסיבות רבות ומגוונות כמו למשל חוסר בויטמינים(כמו למשל חוסר ב B12), נטייה גנטית, נטילת תרופות מסוימות, ירידה דרסטית במשקל,מצבי לחץ ועוד. אני ממליצה לך ליטול מולטי ויטמין טבעי שנקרא VM75 המכיל ויטמינים ומינרלים במינונים גבוהים ומסיע לתחזוקת הגוף, ערנות, מסיע לקשב וריכוז, מצבי לחץ ועוד. יש ליטול כמוסה אחת ביום לאחר הארוחה בשעות היום. (צבע השתן יהיה צהוב זרחני כתוצאה מיציאה של ויטמין B2 בשתן). בנוסף, אני ממליצה לך ליטול טבלית אחת ביום של אבץ פיקולינט המסייע לייצור תקין של קולגן שהוא החלבון העיקרי ברקמת החיבור. לקריאה על פוליקסנול: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=784&sng=1 לקריאה על מולטי ויטמין VM75: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=79&sng=1 לקריאה על אבץ פיקולינט: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=177&ArticleID=237&sng=1 הרבה בריאות, הדר