כולסטרול וכדורים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

02/04/2012 | 11:11 | מאת: איריס

אני בת 43 לפני כחודשים עשיתי בדיקות דם שהראו כי רמת הכולסטרו שלי גבוהה. התחלתי לקחת כדורים יום יום. עשיתי בדיקה נוספת ורמת הכולסטרול ירדה עכשיו אני לוקחת כדור יום כן ויום לא. אני מאוד רוצה להפסיק עם הכדורים מה עלי לעשות בהמשך?

03/04/2012 | 09:45 | מאת:

שלום רב איריס ראשית כל אני ממליצה לך לעשות שינוי תזונתי הנה כמה הדגשים : להרבות באכילת מזונות עשירים בסיבים תזונתיים(לחם מלא,אורז מלא,שיבולת שועל,פירות וירקות עם קליפה).מומלץ להעשיר את התזונה בדגי ים צפוני(סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט)+זרעי פשתן ואגוזי מלך. מומלץ להמעיט באכילת מזונות מעובדים המכילים שומנים רווים,סוכר פשוט ופחמימה ריקה. שנית כל אני ממליצה לך להתחיל לעסוק בפעילות גופנית 30-45 דקות ביום לפחות 4 ימים בשבוע. לגבי התרופות להורדת כולסטרול הן אכן מורידות ביעילות ובמהירות את הכולסטרול אבל יש להן תופעות לוואי כגון: כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו. תרופות אלו מורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לי להדגיש ששילוב של Q10 עם סטטינים חשוב לא רק משום שQ10- מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. קו-אנזים Q10 הוא נוגד חמצון רב עוצמה הנמצא בכל תאי הגוף ובעיקר בתאי שריר הלב ומשתתף בתהליך ייצור האנרגיה בתוך התאים והשרירים ועל כן עוזר במצבי עייפות, תשישות וכאבי שרירים, שומר על שריר הלב ועל איזון לחץ הדם, מונע ומטפל בדלקות חניכיים ומגרנות.http://www.solgar.co.il/?CategoryID=695&ArticleID=1047 לגבי הפסקת התרופות אני ממליצה לך לגשת לרופא על מנת להוריד את התרופה בהדרגה,לא מומלץ להפסיק בבת אחת. ובד בבד מומלץ לקחת תוספת של פיטוסטרולים של סולגאר על מנת לשמור על רמות תקינות של הכולסטרול. הפיטוסטרולים דומים במבנה הכימי שלהם לכולסטרול. בעקבות הדמיון במבנה, נוצרת בניהם תחרות על ספיגת הכולסטרול במעי. הפיטוסטרולים מתחרים למעשה עם הכולסטרול על אתרי הספיגה שלו במעי וכתוצאה מכך פוחתת ספיגתו מהמעי אל מחזור הדם. התוצאה - הפחתת רמות כולסטרול LDL בדם. http://www.solgar.co.il/?CategoryID=740&ArticleID=1292 אשמח לענות על כל שאלה נוספת ברכת חג שמח קריסטינה יעקובלב נטורופתית