כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/02/2012 | 09:34 | מאת: דליה

שלום! נכנעתי לתרופות!!!! אני בת 62 עם רקע משפחתי של כולסטרול גבוה ומה שלא ניסיתי לא עזר אז התחלתי עם תרופות-אני לוקחת כל יום ליפידור 40 ואכן אחרי חודשיים יש שיפור-הרמות ירדו ב-30% אך עדיין הן מעל הנורמה. האם המשך באותו טיפול ימשיך להוריד ערכים? מדוע הטריגליצרידים לא הושפעו כלל והם עדיין 230???? מה עושים?

05/02/2012 | 09:43 | מאת:

דליה שלום רב, איני רופאה ולכן אני ממליצה לך להיוועץ ברופא המטפל שלך בנוגע להשפעת הטיפול בהמשך. טריגליצרידים הם צורה של שומנים שהגוף מייצר מעודף פחמימות. הם מהווים חלק ממאגר האנרגיה של הגוף. רמה גבוהה של טריגליצרידים בדם קשורה לסיכון מוגבר של התפתחות טרשת העורקים, המהווה גורם עיקרי להתקפי לב ולשבץ מוחי. על מנת לאזן את רמת הטריגליצרידים ואת הכולסטרול חשוב להקפיד על תזונה ופעילות גופנית. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול וטריגליצרידים כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. במיוחד שימי דגש על דברי המתיקה והמאפים שגורמים לעלייה משמעותית בטריגליצרידים. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 3-4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. תרופות ממשפחת הסטטינים מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ומורידות את הייצור הטבעי של Q10 בגוף ויוצרות חוסר גופני ברכיב משמעותי זה. משום כך, אני ממליצה לכל מי שנוטל תרופות ממשפחת הסטטינים, להוסיף קו-אנזים Q10 כטיפול משלים. חשוב לזכור כי שילוב של Q10 עם הסטטינים חשוב לא רק משום ש-Q10 מסייע למנוע את תופעות הלוואי של התרופה (כאבי שרירים ועייפות) אלא גם בשל חשיבותו בהגנה על שריר הלב. אני ממליצה לך על קו אנזים Q10 נוטרי נאנו של סולגאר. מוצר זה מספק את רכיב הקו אנזים Q10 בצורה הזמינה ביותר לגוף ומאפשר ספיגה מהירה וטובה יותר פי 3 מ-Q10 רגיל .הנחיות: כמוסה 1 ביום, עם אוכל. בנוסף, אני ממליצה לך על פורמולה בשם ליטרופ המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים ופועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. בנוסף, ליטרופ מונע היווצרות משקעי שומנים על דופנות העורקים, הכבד ורקמות נוספות – על ידי הגברת מסיסות הכולסטרול. הנחיות: 2-3 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על ליטרופ : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל