תוסף כורכומין

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

18/03/2011 | 10:11 | מאת: גל

שלום איילת, בן 52,סכרתי,וגם כבד שומני. התחלתי לקחת כדור כורכומין ביום,מתוך מחשבה שזה יכול להועיל באיזון סכרת, ובשיפור המצב של כבד שומני. אבקש דעתך המקצועית,ומידע אם אפשר. בודה מראש וחג פורים שמח.

20/03/2011 | 14:03 | מאת:

גל שלום , כורכומין ,הרכיב הפעיל בכורכום , נמצא יעיל לטיפול במצבי חולי שונים . הכורכום נחשב לנוגד חמצון, מסייע בהורדת מצבי דלקת (דלקת מפרקים, מחלות מעיים דלקתיות ), משכך כאב, יעיל להקלת הפרעות עיכול שונות, מנקה את הגוף מרעלים , מעודד ירידה ברמות הסוכר והשומנים ואנטי סרטני . לשאלתך, הכורכום הוא אחד הצמחים הטובים לכבד,הוא מכיל נוגדי חמצון רבי עוצמה בעלי השפעה מגינה על הכבד, בנוסף הכורכום מגביר את ייצור המרה ומסייע לתהליכי דה-טוקסיפיקציה (ניקוי רעלים), באופן זה הוא מוריד רמות כולסטרול ושומנים . לגבי הורדת רמות הסוכר, מחקרים על עכברים הראו שתוספת כורכום מפחיתה את הסיכון להתפתחות סוכרת סוג 2 . אני בדרך כלל ממליצה על שילוב של כורכום עם פיפרין ( פלפל שחור) מאחר ונמצא כי הפיפרין מעלה את זמינותו הביולוגית של הכורכומין ב- 2000 אחוז. תוספת של פיפרין לכורכום מאפשרת ספיגה טובה יותר על ידי שמירה של רמות כורכומין גבוהות בדם, העלאת חדירות הכורכומין לתאים ומניעה של תהליכים מטבוליים טבעיים בגוף הגורמים להפרשה של הכורכומין אל מחוץ לגוף . לקריאה על כורכום+ פיפרין של חברת סופהרב : http://www.supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=246 להגנה ושמירה על הכבד אני ממליצה לך על הכורכום, לשם הורדת רמות סוכר לעניות דעתי ישנם רכיבים שמראים יעילות רבה יותר באיזון רמות הסוכר בדם כדוגמת קינמון וחילבה לחברת סופהרב ישנו מוצר המסייע להורדת רמות סוכר בשם גלוקו-סין . גלוקו-סין מכיל תמצית תקנית של קינמון. החומר הפעיל בקינמון הוא סינולין. תמצית הסינולין הוכחה מחקרית ונמצאה יעילה בהפחתת רמות סוכר גבוהות בדם, משפרת את הרגישות של התאים לאינסולין, מפחיתה רמות שומנים בדם ומאזנת לחץ דם. לקריאה על גלוקו-סין: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=176&ArticleID=204&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת , איילת בש .