כולסטרול ושומנים בדם

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

03/11/2010 | 11:53 | מאת: יהודה

שלום אני בן 31 רציתי בבקשה לדעת האם הבדיקות דם שעשיתי תקינות כולסטרול כללי - 201 טרגלצידים - 159 כולסטרול LDL 126.9 כולסטרול HDL 41.90 האם זה מצריך טיפול תרופאתי? ראוי לציין שיש לנו גנטיקה במשפחה של שומנים וכלוסטרול בדם. אחי ואבי עברו צינטורים (ללא מחלת לב) תודה

04/11/2010 | 13:26 | מאת:

יהודה שלום, בדיקות הדם שלך מראות על מצב שבו ערכי הכולסטרול הכללי וערכי הטריגליצרידים הם גבוליים. רמות תקינות של הכולסטרול הכללי אמורות להיות לא יותר מ- 200 ורמות תקינות של טריגליצרידים אמורות להיות מתחת ל- 150 . הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד). תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו, כמו כן, הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד, ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הכימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. כשלב ראשוני לטיפול ולאור ההיסטוריה המשפחתית, אני ממליצה לך להתחיל בתזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה . פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. במקביל חשוב לשמור על תזונה המסייעת להורדת כולסטרול וסוכר הכוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו כבד, כליות, טחול או לב. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. תוספי התזונה המומלצים עבורך להורדת כולסטרול הם : אומגה 3 "950" של חברת סולגאר היא חומצת שומן חיונית במינון גבוה, שבין שימושיה העיקריים עוזרת להפחית רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים, ניתנת לטיפול במחלות לב וכלי דם ומניעתן ועוד. הנחיות שימוש: 2-1 כמוסות ביום, עם הארוחות. לקריאה על אומגה 3 "950": http://www.solgar.co.il/?CategoryID=253&ArticleID=423&sng=1 ליטרופ של חברת סולגאר הינה פורמולה הפועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם, מונעת היווצרות משקעי שומנים על דפנות העורקים, בכבד ורקמות נוספות . הפורמולה מסייעת בטיהור הכבד מחומרים מזיקים ושומרת על תפקודי כבד תקינים. הנחיות שימוש: 1-3 טבליות ביום, עם הארוחות . לקריאה על ליטרופ : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 הקפד על נטילת תוספי תזונה אלו למשך 3 חודשים ועשה בדיקת דם חוזרת. בהצלחה ! איילת בש