עייפות כרונית

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

31/10/2010 | 15:30 | מאת: אלי

שלום הדר אני חש עייף כבר כ-5 שנים. בבדיקות דם, המצב תקין (תמיד בין הסוגריים המציגים טווח תקין). איני נוטל תרופות. איני עושה ספורט. משתמש באומגה 3 (2 כמוסות ליום , סה"כ 600). האם כדאי לנסות לבלוע Q10? משהו אחר? תודה אלי

01/11/2010 | 12:18 | מאת:

אלי שלום רב, עייפות היא שם כולל לכמה סוגים של תחושות גופניות או מנטליות. עייפות יכולה להיגרם מסיבות רבות כמו אורח חיים מודרני, לחץ וסטרס, דיכאון, אנמיה, הפרעות בבלוטת התריס, הפרעות בשינה, תזונה לא מאוזנת, כושר גופני ירוד, השמנה והפרעות בעיכול ועוד. נסה להגדיר את מקור העייפות שלך: האם היא נובעת בגלל חוסר שינה, מצב נפשי ירוד, עבודה מאומצת? האם אתה אוכל בצורה מאוזנת? האם העייפות היא כרונית? כלומר האם היא מלווה אותך לאורך כל היום או האם היא חולפת, האם היא מגיעה בעיקר לאחר ארוחות כבדות? ייתכן ובדיקות הדם נראות לכאורה תקינות אך אורח חיים מודרני ומתועש יכולים להשפיע על הספיגה של רכיבי המזון ועל התחושה היומית הכללית. טיפול ראשוני בעייפות יכול להיות מבוסס על מולטי-ויטמין-מינרל המכיל רכיבי תזונה הנחוצים לשמירה על הבריאות, וחסר בהם יכול לגרום לתחושת עייפות ולהחליש את מערכת החיסון. לשאלתך, קו-אנזים Q10 הוא תוסף תזונה העוזר ליצירת אנרגיה בגוף ובהחלט יכול לתמוך בתחושת העייפות לאורך היום. מולטי-ויטמין-מינרל VM-2000 הוא פורמולה מתוחכמת המכילה מינונים עשירים במיוחד של ויטמינים ומינרלים, וכוללת שילוב ייחודי של נוגדי חמצון, קומפלקס ויטמיני B ושילוב מיוחד של צמחי מרפא. הנחיות: 1-2 טבליות ביום, עם הארוחות. לקריאה על מולטי-ויטמין-מינרל VM-2000: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=170&ArticleID=78&sng=1 קו-אנזים Q10 (במינון של 60 מ"ג) הוא חומר דמוי ויטמין הנמצא באופן טבעי בכל תא ותא בגוף האדם. רכיב זה הוא נוגד חמצון רב-עוצמה, החיוני ליצירת אנרגיה בגוף. הנחיות: כמוסה אחת ביום, עם הארוחה (בשעות היום). לקריאה על קו-אנזים Q10: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=803&sng=1 אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה, דנה בר לבב

01/11/2010 | 12:51 | מאת: אלי

בעבר, עם אותן תחושות ביצעתי בדיקות דם שכללו ויטמינים ונמצא תקין. העייפות מאפינת אותי ככלל כל היום. איני חושב שמדובר בדכאון. אני קם מוקדם- 05:00 אך גם ישן מוקדם- 22:00. אני קם עייף וגם בשבת לא מסוגל להמשיך לישון. אני אוכל הרבה פירות וירקות לעומת חברים/משפחה. איני מעשן ואיני עושה ספורט. עובד בעבודה משרדית.איני שמן/רזה, משקל מתאים לגובה.