חייב תוספים ?

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

09/10/2010 | 19:25 | מאת: איילון

שלום. אני בן 55. מתאמן בחדר כושר 4-5 פעמים בשבוע. משלב ארובי ומשקולות. האימונים אותם אני מבצע הינם באינטנסיביות רבה, רץ הרבה ומהר ומרים משקולות יחסית כבדים. בדיקות הדם שלי תקינות. אני אוכל בריא. ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, גרענים, פישתן, שיבולת שועל סובין ועוד.. האם אני צריך לקחת תוספי מזון ?

10/10/2010 | 09:46 | מאת:

איילון שלום רב, ראשית אני שמחה לשמוע על ההתעניינות והנכונות שלך לשמירה על בריאותך. לתזונה איכותית ומגוונת, העשירה בפירות וירקות טריים ושמירה על פעילות גופנית, חשיבות רבה לשמירה על פעילות בריאה של מערכות הגוף השונות. אולם, מחקרים עדכניים מצביעים בבירור על כך שמרבית האנשים אינם מקבלים מהתזונה אפילו את המינון המינימלי של ויטמינים ומינרלים. רכיבי תזונה אלה נחוצים לשמירה על הבריאות וחסר בהם עלול לגרום לתחושת עייפות ולהחליש את מערכת החיסון. כמו כן, אין ספק שתוספי תזונה הם חלק בלתי נפרד מתזונתם של ספורטאים ושל העוסקים בפעילות גופנית. נטילת תוספים חשובה כדי לשפר ביצועיים ספורטיביים, לצמצום מאגרי שומן ,למנוע דלדול בשריר, לפיתוח מסת שריר, לזרז התאוששות, לתמיכה בתפקוד מערכת החיסון והעלאת רמת האנרגיה והחיוניות. נטילת מולטי ויטמין איכותי בכל יום היא הצעד הראשון בשמירה על בריאותנו ובהגנה מפני חסרים ברכיבי תזונה. ניתן להבחין זמן מה לאחר נטילת מולטי ויטמין בשינויים פיזיולוגים, כגון יקיצה קלה ושינה טובה יותר, חסינות ועמידות גבוהה יותר של הגוף בפני וירוסים וחיידקים, חיוניות רבה יותר, שיפור בתהליכי עיכול, שיפור במטבוליזם, רגישות נמוכה למצבי סטרס ועוד. מולטי-ויטמין-מינרל VM-2000 פורמולה מתוחכמת, המכילה מינונים עשירים במיוחד של ויטמינים, מינרלים וצמחי מרפא. הפורמולה מסייעת בשיפור ביצועים ספורטיביים, מונעת חסרים ברכיבי תזונה, מגבירה את החיוניות והאנרגיה ומונעת עייפות. הנחיות שימוש: 1-2 טבליות ביום, עם הארוחות. בנוסף קיים מגוון רחב מאוד של נוגדי חמצון, בינם נמצא קו-אנזים Q-10, המשפר את אספקת החמצן לשריר הלב ואת היכולת לבצע פעילות גופנית מאומצת. קו-אנזים Q-10 הוא נוגד חמצון חזק ולכן גם מפחית אירועי אנגינה פקטוריס ומשפר תפקודי לב. כמו כן, קו אנזים Q-10 משפר גם ייצור האנרגיה בשרירים. לקריאה נוספת על Q10 : http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=677&sng=1 אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בריאות שלמה ושבוע טוב, דנה בר לבב