כולסטרול גבוה

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

23/09/2010 | 20:25 | מאת: א.ס

שלום רב, אני בת 40 שנתיים לאחר השתלת מח עצם. לאור הבדיקות הנ"ל ניסיתי לקחת את כל התרופות לכולסטרול שבסל הבריאות אך כולם גרמו לי לתופעות חמורות החל מכאבי שרירים עד להאדמה ותחושת שריפה של הגוף. רופאת משפחה אמרה שאין לה מה לתת לי יותר, מאחר שניסיתי את כל התרופות. מה עושים? מה האפשרויות? אילו תוצאות הבדיקות שנעשו בשבוע האחרון. CHOLESTEROL=257 CHOLESTEROL- HDL=49 CHOLESTEROL- HDL=175.5 NON-HDL_CHOLESTEROL =209 TRIGLYCERIDES =165

27/09/2010 | 15:42 | מאת:

שלום רב, הטיפול התרופתי בכולסטרול מתבסס בדרך כלל על תרופות ממשפחת הסטטינים. אלו, מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך לרוב מתלוות עליהן תופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים, עייפות ותשישות. בנוסף, תרופות אלו מסייעות להוריד את הכולסטרול הרע אך לעיתים מורידות גם את הכולסטרול הטוב. ראשית חשוב להקפיד על תזונה. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה למשל, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. ערכי כולסטרול טוב אופטימליים צרכים להיות גבוהים מ 60 (אצלך 49). יש ליטול תוסף תזונה הנקרא NFN200, של חברת סופהרב. זהו ויטמין B3/ ניאצין, המסייע להוריד את הכולסטרול הרע ולהעלות את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים ולעשות בדיקת דם חוזרת. ליטרופ (ליפוטרופיק) פורמולה ליפוטרופית המשלבת כולין, אינוזיטול ומתיונין בריכוזים גבוהים. פועלת להפחתת רמות גבוהות של כולסטרול וטריגליצרידים בדם. הנחיות שימוש: 3-1 טבליות ביום, עם הארוחות. כמו כן יש להוסיף תוסף תזונה נוסף הנקרא DETOX המסייע לניקוי הגוף והכבד מרעלים. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות למשך 3 חודשים. לקריאה על NFN200: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 לקריאה על ליטרופ: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 לקריאה על DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 אשמח לענות לכל שאלה נוספת, בריאות שלמה וחג שמח, דנה בר לבב