בדיקות גרועות מה עושים

דיון מתוך פורום  כולסטרול ותוספי תזונה

17/07/2010 | 13:26 | מאת: דודי

היי הדר לאחר בדיקת דם כולסטרול 288 סןכר88 HDL 44.9 NOn HDL 243 LDL 195.5 ויטמין בי 12 249 ניגשתי לרופא נתן לי לקחת כדור בשם simvastatin 20mg הדר אמרו לי שהכדור עושה תופעות לוואי (פעם ראשונה בחיי אקח) מה לעשות מה לאכול איך מורידים הכי מהר אני בן 46 עושה ספרוט אך לא בצורה חזקה (עכשו יתחיל יותר) מפחד מהכדורים שנתנו לי אנא עיזרי לי מה עושים

20/07/2010 | 11:45 | מאת:

דודי שלום, ערכי הכולסטרול שלך גבוהים מאוד! הכולסטרול הכללי צריך להיות נמוך מ 200 (אצלך 288), הכולסטרול הטוב צריך להיות גבוה מ 60 (אצלך 44.9), הכולסטרול הרע צריך להיות נמוך מ 100 (אצלך 195.5), לא ציינת מהם ערכי הטריגליצרידים אך הם אמורים להיות נמוכים מ 150. הטיפול המקובל כיום להורדת הכולסטרול הן תרופות ממשפחת הסטטינים (סימבסטטין, סימוביל, ליפיטור, קרסטור ועוד) תרופות אלו מורידות את ערכי הכולסטרול ביעילות אך בד בבד יכולות לגרום גם לתופעות לוואי הכוללות כאבי שרירים, חולשת שרירים ועייפות ובנוסף הן לא מסייעות להעלאת הכולסטרול הטוב ולעיתים אפילו מורידות אותו , כמו כן הן יכולות לגרום לעליה באנזימי הכבד , ירידה של Q10 בגוף ועוד. על כן, לפני שפונים לפיתרון הטבעי כימי – מומלץ לנסות תחילה את הפיתרון הטבעי. בהחלט ניתן להוריד את ערכי הכולסטרול הגבוהים על ידי טיפול טבעי הכולל תזונה נכונה, פעילות גופנית סדירה ונטילת תוספי תזונה טבעיים. התזונה המומלצת להורדת כולסטרול כוללת מזונות העשירים בסיבים תזונתיים (למשל קמח מלא, אורז מלא, שיבולת שועל, פסיליום, ירקות ופירות עם קליפתם). מומלץ להוסיף לתזונה מזונות המכילים אומגה 3 (אגוזי מלך, זרעי פשתן טחונים, ודגי ים צפוניים מסוג: סלמון, טונה, מקרל, סול, בקלה, הליבוט). כמו כן, חשוב להימנע ממזונות המכילים שומנים רווים, למשל מרגרינה, חמאה, גבינות צהובות שמנות, בשר ובעיקר איברים פנמיים כמו למשל כבד. כמו כן, מומלץ להוריד מזונות מטוגנים ומזונות העשירים בסוכרים כמו למשל ממתקים, חטיפים, מאפים ועוד. פעילות גופנית, נמצאה בין הגורמים היחידים המסייעים להעלאת הכולסטרול הטוב. מומלצת פעילות אירובית כמו הליכה מהירה או ריצה, 4 פעמים בשבוע, למשך שעה בכל פעם. תוספי התזונה המומלצים עבורך להורדת הכולסטרול הם: 1. ליפוטרופיק פאקטור, הידוע גם בשם "ליטרופ" של "סולגאר", מכיל כולין, אינוזיתול ומתיונין, מסייע להגברת מסיסות הכולסטרול (פעולה המצמצמת יכולת כולסטרול לשקוע בכלי הדם ובכך מקטינה את התפתחות התהליכים הטרשתיים). מוריד את הכולסטרול הרע ומעלה את הכולסטרול הטוב. יש ליטול 3 טבליות ביום עם הארוחות. לקריאה על ליטרופ: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=241&ArticleID=398&sng=1 2. NFN200 של חברת "סופהרב", זהו ויטמין B3/ ניאצין ללא תופעת הבעירה (NFN = Non Flush Niacin) . מחקרים אחרונים משווים אותו לטיפול של הסטטינים. יש ליטול 3 כמוסות ביום עם הארוחות. לקריאה על NFN: http://www.supherb.co.il/?CategoryID=206&ArticleID=191&sng=1 3. DETOX של "סולגאר" , פורמולה המסייעת לניקוי הכבד והגוף מרעלים ומטפלים בהצטברות השומנים בכבד. יש ליטול 3 כמוסות ביום למשך 3 חודשים. לקריאה על DETOX: http://www.solgar.co.il/?CategoryID=174&ArticleID=228&sng=1 הקפד על נטילת תוספי תזונה אלו למשך 3 חודשים ועשה בדיקת דם חוזרת. **ערכי סוכר תקינים הם בין 70-110, (אצלך 88) , כלומר תקין. **ערכי ה B12 האופטימליים צרכים להיות גבוהים מ 400 (אצלך 249), אני ממליצה על B12 למציצה תת לשונית, פעם אחת ביום למשך 3 חודשים. לאחר 3 חודשים יש ליטול פעמיים בשבוע לשמירת הערכים התקינים. לקריאה על B12 של סולגאר(היחיד שנבדק מחקרית): http://www.solgar.co.il/?CategoryID=236&ArticleID=368&sng=1 בריאות שלמה, הדר