איך להגן על הקיבה והכבד?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/02/2016 | 12:54 | מאת: רפאל

שלום רב, אני אדם בן 35 עם מגוון מחלות ברקע (יל"ד, סוכרת 2, חוסר שליטה על סוגרים, היפרליפידמיה, השמנת יתר חריפה ושלל בעיות על רקע נפשי). מצבי מצריך אותי ליטול ביום קרוב ל-30 כדורים!! יוקריאס 2X1, גלוקומין1X1, וזודיפ קומבו 20 מ"ג 2X2, נורמיטן 50 מ"ג 2X2, טוביאז 1X1, סרוקסט 80 מ"ג, אלפרליד 1X3, סרוקוול 100 מ"ג, בזפיברט 400 מ"ג 1X1, סימבקסון 40 מ"ג 1X1, סליפ-אייד 1X1. אין לי צל של ספק שכמות כדורים שאני נוטל פוגעת בצורה זו או אחרת בקיבה וכבד. כמעט ברב שעות היום אני חש צרבת ופעם בכמה חודשים אני מרגיש בחילה עם טעם לוואי סופר מגעיל שלא ניתן לתאר במילים העולה מהקיבה עם כל גיהוק ופיהוק. אותו הטעם מלווה את היציאות שלי והגזים. לפני שנתיים ערכתי בירור גסטרו מקיף שכלל אולטרה סאונד בטן, קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. למעט כבד שומני, תודה לאל הכל יצא תקין. איני מצפה לפתור את הבעיה בפורום ואני מודע שעלי לשלם מחיר בלי ברירה בשל הצורך ליטול כמות תרופות שכזו. אך יחד עם זאת הייתי מאוד שמח אילו אזכה כאן להכוונה ועיצה, באיזה תכשירי גסטרו עלי להיעזר בכדי להקטין ולמנוע את הפגיעה בכבד ומרקם הקיבה. רופאת משפחה רשמה לי לבקשתי כדור פמוטידין (1X1 בבוקר), אך אני חש כי זה לא זה ועקב מצבי זו טיפת בים. אשמח להכוונה של כדורים, פרוביאוטיקה, מוצרי טבע וכל דבר שעשוי לעזור. בתודה מראש, רפאל

רפאל שלום לך, ממה שציינת, הבעיה המרכזית הנה לטעמי השמנת יתר קיצונית שמובילה למגוון רחב של הפרעות כפי שציינת כולל כבד שומני, סכרת, יתר ל"ד וכו'. לדעתי בעניין זה ספציפית אתה צריך להשקיע בעיקר- ושקילת ניתוח בריאטרי בהחלט באה בחשבון בגילך ובמצבך. בהצלחה

16/02/2016 | 09:07 | מאת: רפאל

שלום רב, ראשית תודה רבה על ההמענה. לעצם העיניין. אין לי אישור פסיכיאטרי לבצע את הניתוח הבריאטרי. לכן אשמח לקבל ממך עיצה איך בכל זאת להגן על הכבד והקיבה בתוך המצב הנתון שלי כרגע. בתודה, רפאל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה