ריח מתכתי באף טעם רע בפה וגזים מרובים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/03/2018 | 16:17 | מאת: נ.ק.

שלום רב שמי נ.ק ואני בת 54 עובדת עם ילדים שומרת על פעילות גופנית ואוכלת תזונה מגוונת עם סיבים תזונתיים .(bmi גבוה כ-34) .מזה כמה חודשים אני סובלת מכאבים שונים בבטן התחתונה שמטיילים ברחבי הבטן באזור השחלות באגן הקדמי ואף באגן האחורי כשאני סובלת מהרבה גזים בct בטן תחתונה ואגן לא נמצא כלום מלבד בקע קטן באזור הטבור על רקע שומני. אחרי תרבית צואה התגלה פרזיט נטלתי אנטיביוטיקה פלגי'ל והגזים פחתו. וגם כאבי הבטן לאט לאט פחתו אם כי לא לגמרי. חשוב לציין שבזמן שאני עושה יציאה אני ממש מרגישה את הצואה זוחלת ויורדת במורד המפשעה. דבר מאד מוזר אך קיים)וכשיש יציאה רק לעיתים התחושה שיש לי הרבה ויוצא ממש מעט.והיא רכה . אחרי כמה שבועות אחרי הפלגיל עברתי פרוצדורה של 2 עקירות ומיד לאחריה הניחו לי 2 שתלים. נתנו לי 6 כדורי קורטיזון ואנטיביוטיקה אוגמנטין ל3 ימים פעמיים ביום. יום למחרת ההשתלה כבר התחילו לי הרגשה משונה של ריח נוראי שאני מריחה כל הזמן ותחושת בחילה בגרון אבל לא היו לי גזים בכלללמרות שהרגשתי אי נוחות בבטן. מקריאה באינטרנט שערתי שאני כנראה מוציאה גזים דרך הפה והחלטתי לקחת יותר פרוביוטיקה ובאמת מאז שלקחתי פרובייוטיקה הגזים משתחררים מפי הטבעת ולא מחלל הפה אבל זה נורא!! כל היום יש לי גזים. בנוסף אני פתאום לא יכולה להריח פירות ירקות אפילו לא מריחה לימון ממש נפגע לי חוש הריח ב-80 % כשפותחת מקרר אני מקבלת מטח של ריח רע שמעורר בי בחילה. ושמתי לב שאני מרגישה לא טוב פתאום כשמריחה / אוכלת מוצרי חלב ... מנסיון של כמה ימים להמנע ממוצרי חלב מלבד יוגורט פרוביוטי אחד ביום המצב לא השתפר.גם כשנכנסת לבית מרקחת ריח התרופות מריח אצלי כמו גז /ברזל... נתונים נוספים חשובים :יש לי רפלוקס -בקע קטן ומידי פעם ממש לעיתים רחוקות אני בולעת אומפרדקס.(רופא אף אוזן וגרון אמר לי שנפגעו לי מיתרי הקול מהחומציות) בילדות סבלתי לא פעם מאמבות (עד כמה שזכור לי .פעם אחרונה שהיה לי זה בגיל 30 בערך) ומכיוון שאני עובדת עם ילדים מידי פעם אני סובלת מתולעים ולוקחת כדורים לזה . אני מרגישה שיש מתאם בזמנים בין הריח וטעם הרע לבין המצב בו אני רוצה לשחרר גזים עוד לפני שפעלתי . רופא השיניים אמר שאין קשר בין פגיעה בחוש הריח להשתלה כיוון שלא נגע במקומות הרלבנטיים לעצבים הקשורים לחוש הריח . למרות שבתוך הלחי עדיין מרגישה גוש ואי נוחות. אני סובלת מנשירה ומאיבוד זכרון לטווח קצר -דבר שמדאיג אותי מאד. -בקרוב יש לי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה ואני שוקלת לבקש גם שיעשו לי ביופסיה לקרוהן.וכן מבקשת שיעשו לי אבחון נשיפה להליקובטור. מה דעתך ?ממה אני סובלת ??? והאם אתה חושב שבדיקת קולונוסקופיה בכמוסה מומלצת למקרה שלי?האם ייתכן שהנני סובלת ממעי רגיז? מה לבקש מהרופא? תודה רבה רבה אנא אנא עזרתך

בגסטרוסקופיה ניתן לקחת ביופסיה / תבחין לאיתור חיידק ההליקובקטר בקולונוסקופיה ניתן לראות סימנים אשר עשויים להחשיד לקרוהן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה