שבר בלברום ודיקור סיני

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

24/09/2015 | 15:18 | מאת: רפואהשלמה

שלום ד"ר בוצר אובחן לי שבר בלברום בירך ימין. אני מוגבלת בתנועה של פיסוק הרגל - אך אך ורק בה - לא מרגישה לא הגבלה בתנועה, ולא כאב בישיבה/הליכה/שכיבה. לא ברור לי איך הוא נגרם. לא זכור לי שקרה משהו טראומטי לרגל. פשוט גיליתי שאני לא יכולה להניע הצידה את הרגל והלכתי לבדיקות. הבנתי שהניתוח אינו פשוט, ומאחר ואני לא ממש סובלת הוחלט להמנע. מה יש באפשרותי לעשות כדי לסייע לסחוס להחלים? האם דיקור סיני יכול לעזור? בתודה ומועדים לשמחה!

11/10/2015 | 09:43 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

שלום רב, קרעים בלברום במפרק הירך אינם חיבים לבוא בעקבות פעילות טראומטית או חבלה. לעיתים קרובות הקרע מופיע עקב מבנה פתולוגי של העצמות - מה שקרוי תפס פמורו-אצטבולרי. המבנה מוביל ללחץ עודף על הלברום והסחוס ובסופו של דבר נגרם נזק. הטיפול הראשון שאני ממליץ עליו הוא פיזיותרפיה למפרק הירך חיזוקים של שרירי הליבה והירך לעיתים קרובות מורידים כאבים, בשלב הבא אפשר לנסות זריקות שונות לירך כגון חומצה היאלורונית, PRP או אורתוקין לירך שיכולים לעזור לשמירה על הסחוס והורדת כאבים. במידה והכאבים לא חולפים בטיפול שמרני ניתן להתקדם לניתוח ארתרוסקופיה של הירך. בניתוח ניתן לטפל בכל הפציעות בירך ולהחזיר לירך מבנה נורמלי. לצערי אין לי הבנה בדיקור סיני, וטרם ראיתי הטבה משמעותית במקרים של קרע בלברום. את יכולה לקרא עוד על טיפול שמרני וניתוחי בקרעים בלברום ופציעות סחוס בירך באתר http://hip.arthroscopy.expert אשמח לענות על שאלות נוספות ד"ר איתמר בוצר www.botser.com

11/10/2015 | 10:44 | מאת: רפואהשלמה

שלום ושבוע טוב השבר כרגע לא מסב לי שום כאב ומיפוי העצמות לא העלה שום מופע פתולוגי. האם יש לשבר אפשרות להתאחות ללא כל טיפול? בתודה :)

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך