תוספי תזונה לספורטאים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

02/07/2013 | 12:07 | מאת: קלרה

שלום רב, אני בת 37 ובחודש האחרון העליתי את עומס האימונים והוספתי לאימוני הריצה גם אימוני כח ואינטרוולים. התחלתי לחוש עייפות מתמדת (למרות שאני ישנה בין 6 ל- 8 שעות בלילה), תחושת קור וירידה משמעותית בפעילות מעיים. בבדיקת דם רגילה (ספירת דם, פריטין ותפקודי בלוטת התריס) הכל תקין. האם יש בדיקות ייחודיות שכדאי לעשות על מנת לגלות חוסרים אחרים? האם יש תוספי תזונה שמומלץ לקחת ואם כן - באיזה מינון? שאלה נוספת לגבי בלוטת התריס (אולי אני צריכה לפנות לפורום אחר?) - רמת ה- TSH אצלי היא 2.35. אני יודעת שזה בגבולות הנורמה, אבל קראתי שכל תוצאה מעל 2 עלולה לרמוז על בעיה, ושכדאי לבצע בדיקות נוספות (T4 חופשי, T3 חופשי, TPO, TRH) על מנת להגיע למסקנות על פעילות הבלוטה. המון תודה.

02/07/2013 | 21:11 | מאת: ד"ר אברהם כץ

האם עשית ארגומטריה ? אין מה לדאוג בקשר ל TSH ד"ר כץ

03/07/2013 | 08:22 | מאת: קלרה

עשיתי בדיקה ארגומטרית בוינגייט לפני מספר שנים. לא הנחו אותי לקחת תוספים (מלבד תוסף ברזל שאז היה נמוך, אבל היום תקין). האם אתה ממליץ לעשות שוב את הבדיקה? האם יש בדיקה שמאתרת מחסור במגנזיום או במינרל/ויטמין אחר שעלול לגרום לתופעות שציינתי?

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך