נשימה במאמץ

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

11/12/2012 | 09:10 | מאת: דיקלה

שלום רב! אני מתאמנת למעלה משנה כשלוש פעמים בשבוע ואף יותר בפעילות אירובית מאומצת( ספינינג, אירובי, זומבה, עיצוב וחיטוב). בחודש האחרון החלה תופעה מבהילה כאשר אני מתאמנת: כ 20-25 דק' לאחר תחילת האימון אני חשה קושי לנשום, מעיין חסימה בדרכי הנשימה ( נשמע כצפצוף), בתחילה הייתי עושה הפסקה, שותה ,מסדירה נשימה וחוזרת להתאמן- חשה הקלה מסויימת אך התופעה הייתה נעלמת רק לאחר כשעתיים לערך מתום האימון. בימים האחרונים הורדתי מינון בכמות האימונים השבועיים אך עדיין אין הקלה ואף יש החמרה אני חשה שאני נחנקת, נעצרת פעמים רבות, לא יכולה לנשום עמוק, ומתקשה להסדיר נשימה זמן רב לאחר האימון. בפנייתי לרופאת המשפחה היא טענה שייתכן ואלו תופעות לוואי של הפסקת נטילת אלטרוקסין (התחלתי כעת ליטול שוב כדורים אך תחליפיים). ושלחה אותיגם לבירור קרדיולוגי. חשוב לציין שהרופאה לא שמעה אותי מיד לאחר אימון בזמן אמת. מה יכולה להיות הבעייה, והאם מסוכן עבורי להמשיך והתאמן? חשובלי מאוד לפתור את הבעייה כמה שיותר מהר, מכיוון שאני אוהבת מאוד להתאמן ומכירה בחשיבות הפעילות הגופנית. תודה על תשובתך דיקלה

11/12/2012 | 22:46 | מאת: ד"ר אברהם כץ

תבקשי מהרופאה שתשלח אותך לבדיקת לב במאמץ ולתפקודי ריאות קרוב לודאי שאחרי המאמץ מופיעה אצלך אסטמה הטיפול הוא שאיפת ונטולין לפני האימון או כשהתופעה קורית אין קשר לאלטרוקסין בת כמה את והאם היה לך אסטמה בילדות ? ד"ר כץ

12/12/2012 | 14:00 | מאת: דיקלה

ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה. אני בת 33 ומעולם לא היו לי בעיות נשימה או אסטמה. דיקלה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך