חזרה לפעילות ספורטיבית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

20/09/2009 | 12:12 | מאת: דורין

ד"ר כץ שלום אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון אני בחורה בת 22, בין הגילאים 12-18 שיחקתי כדורסל באופן מקצועי. ב4 שנים האחרונות לא הייתי פעילה בכדורסל ועסקתי מעט מאד בספורט (אירובי עיצוב הגוף פעם בשבוע, כפיפות בטן)עקב דיכאונות. חשוב לציין כי היו לי כאבי ברכיים בין הגילאים 16.5-20 : כאבים בעיקר בעליית מדרגות ואפילו כשרציתי לשחות כאבו לי הברכיים במים, חשוב לציין שסבלתי מעודף משקל ולאחרונה הורדתי במשקל והברכיים כמעט ולא כואבות. בנוסף חשוב לציין כי הנני משתמשת במגיני ברכיים בעת פעילות ספורטיבית והם מאד מסייעות לחוסר כאבים בברכיים. מאז קיבלתי תרגילי פיזיוטרפיה לחיזוק הברכיים והם אכן עוזרים לי, אני עושה אותם עד היום ואני שוחה פעם בשבוע, אימון בשבוע של אירובי עיצוב,ו2 אימוני אירובי במכון הכושר (סטפר) חזרתי לשחק כדורסל ויש דרישות מאד גבוהות בקבוצה : חוץ מהאימונים (4 פעמים בשבוע כולל משחק) דורשים מאיתנו לרוץ 3 פעמים בשבוע כל פעם 20 דקות (ריצה קלה) ו3 פעמים בשבוע משקולות ואני מפחדת שזה יעשה לי עומס, כיצד אני משקמת את עצמי וחוזרת לפעילות בהדרגה הכי נכונה? יש לי בשבוע הקרוב קביעת תכנית אימונים חדשה עם המדריכת חדר כושר אבל אני רוצה לשמוע את חוות דעתך כי אתה איש מקצוע קצת יותר מוסמך. בברכת שנה טובה

21/09/2009 | 00:19 | מאת: ד"ר אברהם כץ

היגעת למקום הנכון כשחוזרים לפעילות אינטנסיבית כפי שאת מתארת חשוב לחזור בהדרגה ולעשות הרבה פעילות אאירובית ופחות משקולות . מומלץ לעשות פעילות אאירובית לפני אימון המשקולות . בקשר לברכים - בדקת אם אין הטיה פנימית של כפות הרגלים (פלטפוס ) ? ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך