כאבים בברך כשנתיים ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/01/2020 | 16:03 | מאת: ניר

שלום רב, אני בן 20 וסובל מכאבים בברך ימין כבר כשנתיים ושלושה חודשים. כתוצאה מעומס אימונים החלו לי כמו דקירות בברך בקפיצות ריצות כיפופים של הברך וכו. עשיתי שתי בדיקות mri בהפרשים של שנה ובשניהם אין שום ממצא משמעותי למעט פליקה מדיאלית מעובה אך בהתחלה של הפציעה לאחר התייעצות עם אורתופד נאמר לי כי רוב הסיכויים שזה לא מקור הכאב וזה דבר שיש לאנשים רבים אשר אינו גורם לכאב. תחילה חשבו שזה ברך קופצים, כאב בכרית השומן הופפה. קיום אני אחרי הרבה טיפולים בינהם פיזיותרפיה, דיקור, זריקות (אורטוקין וprp) כאשר בדרך כלל אחרי הזריקות prp הייתה הקלה אך הכאב חזר לאחר כמה ימים/שבועות. והזריקות אורטוקין לא הרגשתי שינוי משמעותי בברך. הכאבים היום פחותים מלפני שנתיים, אני יכול לעשות פעילויות ספורטיביות אך לאחר פעילות מאומצת (לדוגמה ריצה) ישנה החרפה בכאב למשך כיום ואז הכאב חוזר למצב הרגיל. הכאבים קיום - כאב בהתכופפות, עלייה וירידה של מדרגות, כיפול מלא של הברך, קפיצה ודריכות מלאות על הברך (כמו ריצות ) לאחרונה האורתופד אמר כי לדעתו זו בעיה שנובעת מהפליקה מדיאלית מעובה ויש להסיר אותה בניתוח ארתרוסקופיה. השאלה שלי מה דעתך? האם כאב כזה יכול להיגרם מהפליקה? וכמה זמן בערך החלמה מניתוח כזה כדי לחזור לריצה ופעילות מלאה. תודה.

04/01/2020 | 07:15 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב הסימפוטומים אותם אתה מתאר בהחלט יכולים להתאים לכאבים בקדמת הברך. אחת מהאפשרויות הסבירות הינה כי הפליקה אכן תורמת לכך. פליקה מעובה בהחלט יכולה לגרום לכאבים רבים בזמן פעילות ועומס על הברך. בהנחה שמבוצע הניתוח- זמן ההחלמה הוא מינימלי לחלוטין ותוכל לחזור לריצה ופעילות מלאה לאחר ימים בודדים. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך