שטף דם לאורך השוק אחרי ארתרוסקופיה ברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/12/2019 | 20:50 | מאת: שירן

שלום איל :) קצת רקע על המקרה שלי: נפצעתי בתאונת סקי לפני 9 חודשים, אובחן שבר תלישה מרוסק של הטיביה אמיננס בברך שמאל, שתי צולבות קרועות חלקית במצב רע (קדמית מועמדת לשחזור), מיניסקוס קרוע. לאחר שבועיים עברתי ארתרוסקופיה בה חוברו הפרגמנטים ונתפר המיניסיקוס. לאחר חודש וחצי של קיבוע עשיתי פיזויתרפיה אינטנסיבית והכנתי את עצמי לשחזור ACL עקב אי יציבות ניכרת, קשיים בשיפור הטווח וקשיון שרירים בכל מצב של מנוחה העולה על מס׳ דקות. הגעתי לניתוח במצב של 0-110 מעלות (יש לי היפר יישור של 10 מעלות בברך השניה). לפני 4 שבועות בוצע הניתוח אך עקב פיברוזיס והרבה רקמות דלקתיות הוחלט לא לבצע בינתיים את השחזור, נעשה ניקוי של המפרק וכיפוף ויישור יזומיים ע״י הצוות בזמן הניתוח. חזרתי לפיזיותרפיה עוד ביום הניתוח ולאחר שבוע כבר לתרגול אינטנסיבי. מבחינת הפיזיותרפיה מרגישה שיפור משמעותי בהתקדמות, הוספתי מאז 10 מעלות לכיפוף ומגיעה כבר להיפר יישור קטן. קשיון השרירים השתפר משמעותית. מה שמדאיג אותי בעיקר זה שלאחר כיפוף אינטנסיבי (בעיקר פאסיבי ע״י פיזיותרפיסט) כואבת לי מאוד השוק, כאב שלא נעלם לאחר התרגול ונשאר כל היום, ומופיע לסירוגין שטף דם צהבהב לאורך השוק (בחלק העליון של הרגל). מהמטפלים אני מקבלת תשובה של ״הכאב לא בשוק אלא מקרין לשוק״, אבל זה לא מסביר את הכאב שלאחר מכן ואת שטף הדם. אשמח מאוד שתאיר את עיני :) תודה על זמנך וסופ״ש נעים, שירן

07/12/2019 | 05:38 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב צר לי לשמוע על הפגיעה אותה חווית. לפי הפנייה אני מבין כי יש שיפור משמעותי בטווחי התנועה והנוקשות של השרירים וזה הדבר החשוב. צריך לזכור כי לאחר פגיעה כזאת תקופת ההחלמה (כולל הניתוחים שעברת ועוד שיחזור רצועה צולבת קידמית אותה תעברי) לוקחת זמן רב. לגבי הכאב לאחר פיזיוטרפיה- במהלך תירגול פיזיוטרפיה מנסים להגדיל את טווחי התנועה על ידי אינטנסיביות עולה. הדבר גורם למתח על השרירים (שאינם רגילים לכך) ולכאבים. כדי לדעת את מקור הבעיה מומלץ להיבדק על ידי מומחה ברך. בהצלחה

07/12/2019 | 09:45 | מאת: שירן

תודה רבה איל על התגובה המהירה :) אכן יש שיפור משמעותי מאז הניתוח. התור למומחה הברך עוד רחוק, רציתי להרגיע את עצמי שהתרגילים האינטנסיביים לכיפוף לא עלולים להזיק. שוב המון תודה ושבוע נעים :)

09/12/2019 | 05:39 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שמחתי לעזור

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך