כאב מתחת לפיקה ובחלקו הפנימי של ברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/04/2019 | 11:35 | מאת: עדי

שלום . אני בן 44 . לפני כ 10 חודשים התחילו לי כאבים מתחת לפיקה ובצד הפנימי של הברך. לאחר בירור אצל אורתופדים (חודש 10/18) לברך בדיקה פיזית ,צילומים רנטגן מכמה זווית כלל לפיקה וגם US האורתופדים ( 2 ) המליצו לי על חיזוק השרירים ופיזיותרפיה . מצורף קובץ בדיקה . חיכיתי חצי שנה לתור ובינתיים ביצעתי תרגילים שהאורתופד המליץ לחיזוק הרגל. לזמן מה זה עזר. בחודש וחצי האחרון האחרונים וקצת לפני המפגש עם הפיזיותרפיסט של מכבי התחילו הכאבים להתעצם וגם לאחר המפגש קיימים כאבים בברך. כולם אמרו לי שצריך חיזוק השרירים ,הפיזיותרפיסטית אמרה לי שהרגל די חזקה אבל ועדין יש כאבים. אני סובל מבלטים מבקע בגב תחתון :5L-1L הודגם בלט דיסקי דיפוזי קל ללא לחץ על הטקלי. S1 -5L הודגם בקע דיסקי אחורי מרכזי מלווה בזיזים היקפיים גורם ללחץ על השק הטקלי. פורמינות נאורליות גרמיות מעט מוצרות. אין עדות ללחץ על שורשים עצבייםי. מה מומלץ לעשות? אני ממש מתוסכל. בברכה

05/04/2019 | 04:54 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב לפי מהלך הסיפור אפשר להניח כי הכאבים יכולים להיות משני מקורות עיקריים- הראשון באמת מהמפרק הפטלופימורלי (הפיקה) היכול להיות בהחלט בגלל חולשת שרירים או ניוד יתר של הפיקה הגורם לתהליך דלקתי. אפשר גם כי כאבים אלו מקורם בגב התחתון והינם מקרינים לברך אך לא שם הבעיה. מומלץ לפנות למומחה עמוד שדרה לצורך המשך בירור או זריקה אפידורלית ולראות האם זה מוריד את הכאבים. באם לא- ניתן להניח כי המקור הינו בברך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך