קרע במניסקוס -טיפול ניתוחי או שמרני

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/09/2017 | 10:51 | מאת: שיר

אשמח להתייעצות בנוגע לפענוח רצ"ב, הומלץ ניתוח אורטוסקופי.לתיקון המניסקוס בת 44 להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: 1. בצקת לשדית עדינה באזור האמיננציה. 2. לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. שחיקת סחוס ושינויים סוב-כונדרלים מתקדמים בעיקר במדור החיצוני של מפרק פטלו-פמורלי. 3. הרצועות הצולבות ללא שינויים פתולוגיים. 4. אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי. 5. הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6. הדגמה תקינה של המניסקוס החיצוני. במניסקוס הפנימי הודגם קרע אלכסוני אשר מערב את הגוף והקרן האחורית. האם חובה לעשות ניתוח או שניתן לטפל בצורה שמרנית? האם יש הגבלה בפעילות גופנית? האם יש פעילות גופנית מומלצת יותר? האם פעילות גופנית יכולה לגרום נזק?האם יכולה להועיל? האם הניתוח לתיקון המניסקוס מדובר בניתוח פשוט ללא סיבוכים? מה אחוזי ההצלחה?האם חובה לעשותו או שעדיף לחכות איתו?

14/09/2017 | 23:19 | מאת: עופר זקס

שלום שיר, האינדיקציה לנתח קרע במניסקוס בגיל 44 תלויה במספר גורמים: 1. דרגת פעילות (האם עוסקת בספורט על בסיס קבוע, סוג הפעילות הספורטיבית...) 2. האם קיימת בעקבות הקרע הגבלה מכנית בתנועת הברך, כלומר "נעילות" של הברך, הגבלה בקצה טווח יישור וכיפוף. 3. האם נוסה טיפול שמרני הכולל פיזיותרפיה ונוגדי דלקת. ניהול מקרה כשלך, באופן עקרוני, צריך להיות מורכב מטיפול פיזותרפי ותרופתי ראשונית ובמידה ואין שיפור או קיימת הגבלה מכנית יש לשקול ביצוע ארתרוסקופיה של הברך.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך