רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

17/05/2012 | 21:04 | מאת: אסי

שלום רב אני בן 46 , לא מעשן ולא שותה אלכוהול , עשיתי בדיקת דם תוצאות רמות גבוהות של טריגליצרידים מעל 500 , את LDL לא ניתן לחשב ,כמובן HDL נמוך 35 , אני פעיל עושה ספורט חדר כושר שלוש פעמים בשבוע , הליכה כ 7-8 ק"מ שלוש פעמים בשבוע לפעמים יותר , אוכל לרבות חלבונים ופחות פחמימות. שאלתי אני לוקח תוספי מזון חלבונים מתאמן משקולות , אוכל הרבה ביצים רק הלבן חלבון שאלתי היא האם יש קשר בין צריכת חלבונים תוספי מזון לבין תוצאות הבדיקה . מה אפשר לעשות במקרה שלי . דבר נוסף אני צורך אומגה 3 כל יום שותה כוס יין אדום

שלום אסי הנטיה לרמות גבוהות של שומנים בדם הינה מולדת ונוטה לעלות עם הגיל. בד"כ כשרמות טריגליצרידים מעל 500 נהוג להתחיל טפול תרופתי בגלל החשש מדלקת של הלבלב. במקביל יש להתחיל דיאטה בהנחית דיאטנית מוסמכת ולראות בהמש אם ניתן לשנות הטפול התרופתי-כל זה כמובן בהנחית רופא המשפחה. אגב אומגה 3 כטפול מוריד טריגליצרידים יש לצרוך 3-4 גרם ליום. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול