מידע לגבי C4 בהקשר ללופוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/03/2002 | 13:56 | מאת: ענבל

לפני כשנה וחצי חזרתי ארצה מטיול באנגליה, אך יומיים לאחר שהגעתי ארצה החלה לי פריחה אדומה על פניי, כמעין עיגולים אדומים וגדולים על צווארי ופניי. בתחילה נאמר לי שמדובר בתגובה אלרגית (אורטיקריה ) וזאת לאחר שנעשתה לי ביופסיה. קיבלתי אנטי היסטמינים ומשחות אנטיביוטיות, הפריחה לא נעלמה אך שינתה צורה ובמקום עיגולים אדומים ניכרים הופיעו פצעים קטנים באזור הלחיים. לאחר כשלושה/ארבעה חודשים החלו לי כאבים בפרקים (פרק כף יד וברכיים בעיקר), את קומקום הבוקר לא יכולתי להרים ונוקשות בוקר ברגליי הורגשה באופן ניכר. העקבים ברגליי גם כן כאבו. מאז אני חייה עם כאבי פרקים, נוקשות בצוואר, רגליים, שרירים, אצבעות ידיים, וגב תחתון בעיקר. כמו כן כאבים באזור הרחם הימני/תחתון. כאשר נשלחתי לראומטולוג, נמסר לי כי על אף שה- ANA שלי חיובי, אין כל ממצאים מעבדתיים אחרים הדומים ללופוס בפרט, או מחלה אוטואימונית בכלל. נשלחתי לעשות בדיקה לפרבו-וירוס, ה- IGg חזר חיובי. כאשר שאלתי במה מדובר, נאמר לי כי יתכן ובעבר נחשפתי לוירוס, שכן ישנם נוגדנים זהים לכך בגופי. שוב נשלחתי לרופא, הפעם לפנימאי המתעסק במחלות כבד וזאת לאחר שבדק אותי רופא המשפחה ומצא שהכבד והטחול מעט מוגדלים (עפ"י מיחוש ביד). בדיקת האולטרסאונד הראתה כבד וטחול תקינים, ובבדיקת הדם, ה- ANA חזר שלילי, אך ה- C4 היה נמוך. שאלתי היא האם לאדם בריא יכול להיות C4 נמוך עקב זיהום כלשהו, אך הדבר אינו מחייב להוות סממן ללופוס? האנטי DNA שלי תקין וכן גם ה- RF. האם יתכן כי אני מפתחת מחלה כלשהיא, שכן אני עדיין חייה עם כאבים, רגישות לאור, כאבי ראש, פצעים על הלחיים לאחר חשיפה לשמש, חודש של נשירת שיער ניכרת שעברה, סחרחורות, כאבים בקודקוד הראש, עייפות בלתי פוסקת, וכו' כמו כן, אינני יודעת אם קשור הדבר, אך אני סובלת מזה כ- 16 שנים מבעיות הורמונליות, דהיינו מחזור לא סדיר המגיע אחת למספר חודשים. אני כיום בת 31. אשמח להענותכם, תודה מראש ענבל

שלום ענבל, לא נראה לי שמדובר בבעיה זיהומית - אנא הפני את שאלתך זו לרופא פנימאי או לריאומטולוג (שוב). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות