cmv!!!! ואינפורמציה כתובה מאגודת הרופאים!!!

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/08/2002 | 14:42 | מאת: ד

. (CMV (Cytomegalovurus בהיריון. סיקור מונע לזיהום. ניהול היריון בחשד להידבקות ב-CMV אישור סופי פברואר 2001 דברי הסבר הביטויים הקליניים של הידבקות ב-CMV באישה ההרה, נעים מזיהום אסימפטומטי ועד מחלות חום, לימפאדנופתיה, הפרעה בתפקודי כבד, ועוד. תיתכן הידבקות ראשונית, הידבקות חוזרת, או שפעול (ריאקטיבציה) של הידבקות ישנה. שיעור ההעברה האנכית של CMV מן האישה ההרה לעובר הוא כ40%- בזיהום ראשוני, ופחות מ1%- בזיהום חוזר או בשפעול. סימנים קליניים בדרגות חומרה שונות מופיעים בכ20%- מהיילודים שנדבקו. הביטויים הקליניים של זיהום מולד ביילוד נעים בין זיהום אסימפטומטי לבין פגיעה רב-מערכתית. כ10%- מהיילודים סימפטומטיים כבר בעת הלידה, והמחלה עלולה להתבטא מאוחר יותר בעוד 10% - 15% מהנותרים. הפגיעה המשמעותית השכיחה ביילודים אלה היא פגיעה סנסורינאורלית בשמיעה, עד כדי חירשות. מרבית הנשים בארץ נדבקו בנגיף בעבר. הוכחה לכך היא נוכחות נוגדים מטיפוס IgG נגד CMV בנסיוב האישה לפני ההיריון. שיעור ההידבקות הראשונית בהיריון מגיע לכדי 1% - 4%. כיום לא ידוע טיפול נגד CMV באישה ההרה שנדבקה בנגיף, שיהיה יעיל במניעת ההידבקות של העובר או בהפחתת סיבוכיה של ההידבקות. סקר כללי לגילוי הידבקות ב-CMV לפני ההיריון או בעת ההיריון אינו מקובל במדינות העולם, וזאת בשל היעדר מידע באשר לעלות-תועלת הכרוכה בסקר כזה, ואי היכולת להתערב כשאישה נמצאת שלילית. אשר על כן עמדת הוועדה היא: סיקור מונע לזיהום ב-CMV בהיריון וניהול היריון בחשד להדבקות ב-CMV 1. הנתונים כיום אינם מאפשרים לקבוע המלצה גורפת (כלל אוכלוסייה) או חלקית (קבוצת סיכון) לביצוע סקר סרולוגי ל-CMV בנשים הרות. ייתכן כי לאור נתונים נוספים יינתנו המלצות בנושא זה בעתיד. 2. מומלץ לבצע מעקב סרולוגי לגילוי הידבקות ראשונית במקרים שבהם מתעורר חשד קליני באישה, כגון מחלת חום בלתי מאובחנת עד שבוע 20. מעקב סרולוגי מומלץ גם כאשר בדיקה סונוגרפית של העובר מעלה חשד להרחבת חדרי מוח, מוקדים היפראקוגניים סביב חדרי המוח או בכבד, מיקרוצפליה, הידרופס עוברי או האטה בגדילה תוך-רחמית (IUGR). 3. אישור לזיהום ראשוני ב-CMV מתקבל כאשר מתקיים אחד או יותר מהבאים: א. יש seroconversion, כלומר IgG הופך משלילי לחיובי. ב. יש עלייה פי 4 ברמת נוגדני IgG, בשתי בדיקות במרווח של שבועיים לפחות. ג. הופעת IgM. ד. נוכחות נוגדנים מטיפוס IgG בעלי כושר קישור (avidity) נמוך. אבחון טרום-לידתי לעובר: הבדיקה המומלצת לזיהוי הידבקות עוברים ב-CMV היא דיקור השפיר. יש להעביר דגימה טרייה של מי השפיר מיידית למעבדה. הבדיקות לזיהוי הנגיף הן PCR ותרבית. את הבדיקה רצוי לבצע לאחר שבוע 21 להיריון ולאחר שעברו לפחות 6 שבועות ממועד ההידבקות המשוער אם ידוע, כדי שרגישות הבדיקה תהיה נאותה. יש להדגיש כי הן הרגישות והן הסגוליות של בדיקת מי השפיר אינן מוחלטות. המלצות להמשך מעקב ההיריון: 1. אם בבדיקות מי השפיר נמצאה עדות להידבקות ב-CMV, יש ליידע את האישה/בני הזוג בדבר הסיכון לבריאות העובר ולשקול הפסקת היריון. 2. אם בבדיקות מי השפיר לא נמצאת עדות להידבקות, יש להמליץ על המשך ההיריון תוך מעקב סונוגרפי מכוון. 3. בדיקת IgM מדם עוברי הנלקח מחבל הטבור(cordocentesis) לאבחנה איננה תורמת ואיננה מקובלת כיום. 4. מכיוון שיש אפשרות לאבחון כזוב שלילי בבדיקת מי שפיר, הרי אם בהמשך ההיריון מתעורר חשד כתוצאה ממצאה סונוגרפי, יש לשקול אבחון חוזר במי השפיר ואבחנה מבדלת נוספת. 5. מיד לאחר הלידה יש ליידע את רופאי היילודים על יילוד החשוד בהידבקות ב-CMV. הערה שפעול (ריאקטיבציה) של CMV בהיריון: אין די נתונים על המשמעות הקלינית של התלקחות חוזרת של CMV בהיריון והשפעותיה על העובר. לפי רוב הדעות, הסכנה לזיהום סימפטומטי בעובר הנה נמוכה ביותר, ולכן ניתן להמשיך במקב היריון רגיל ללא צורך בהמשך בירור מיוחד. אם במעקב האולטרסוני מתגלים סימנים שהעובר נדבק בנגיף יש לנקוט בצעדים שתוארו לעיל. חברי צוות: פרופ' נרי לאופר - הדסה, עין כרם ירושלים. פרופ' ארנון ויזניצר - סורוקה באר שבע. פרופ' אייל שיף - שיבא תל-השומר. פרופ' איתן צימר - רמב"ם חיפה. פרופ' גדי ברקאי - שיבא תל-השומר. פרופ' דרורית הוכנר - הדסה הר הצופים ירושלים. דר' רוני גונן - בני ציון חיפה. דר' קובי בר - בלינסון פתח-תקוה. דר' מיכאל קופרמינץ - ליס תל-אביב. דר' זיגי רוטמנש - וולפסון חולון. חברי הייעוץ של האגודה למחלות זיהומיות: דר' שלזינגר, דר' אנגלהרט, דר' רהב, ד' וולף, דר' ירון. מליאת "ועדת עמדה" (לפי סדר א"ב): ח. אברמוביץ; ג. אוהל; מ.אטינגר; א. אייבשיץ; ו. אינסלר; י. איצקוביץ; י. בוקובסקי; י. בייט; ש. בלס; ; מ. בן עמי; צ. בן רפאל; א. גולן; מ. גלזרמן; י. צור; י. דיאמנט; ש. זוהר; צ. חגי; ח. יפה; מ. כץ; נ. לאופר; ח.לבבי; לסינג; מ. מזור; ש. משיח; ש. סגל; א. שלו; נציג המחלקות שאינן נותנות מומחיות ;- ב. חן This website is intended for visitors from Israel only. © 2001 - 2002 - כל הזכויות שמורות לחברת ינסן-סילג, חטיבה של J-C Health Care Ltd., קיבוץ שפיים, ישראל. Powered by Comrax Ltd.

תודה

06/08/2002 | 01:05 | מאת: לילך

מסקרן אותי מאיפה השגת את המאמר? היה פרסום באתר על איזה מכון טרטלוגי...או משהו כזה, הרופא נתן את הטלפון התקשרת לשם? ספרי מה אמרו לך..ראיתי את ההיסטוריה שלך בפורום ין לי איך לעזור לך אבל מסקרן אותי לדעת האם התקשרת למקום והאם עזרו לך?

06/08/2002 | 09:02 | מאת: ד

אתר של אגודת הרופאים, תוכלי למצוא קישור דרך הכתובת שהעברתי לך. לשאלתך השניה כן המכון הטרטולוגי דיברו איתי. מקווה שיהייה בסדר

מנהל פורום מחלות זיהומיות