שאלות בנוגע לחיסון השפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/12/2019 | 09:43 | מאת: ג

1. אם בזמן שהותי בקופח על מנת להתחסן נגד שפעת נדבקתי בשפעת חזירים או סוג אחר של שפעת וזמן דגירה של שפעת הוא בין יום לשבוע בערך, החיסון בעצם יגן עליי רק אחרי שבועיים שלושה (כפי שפורסם) כשבזמן הזה יכולה להתפתח שפעת חזקה ואף להסתבך עם דלקת ריאות אף על פי שהתחסנתי? או שבעצם מאותו רגע שבו הוחדר לגופי החיסון אני כבר מוגנת מהמחלה? 2. נדבקים ע"י נוזלים, מגע ובאוויר(כלומר אם מישהו רק עובר לידי ונושם אפילו מבלי שאגע בו או ברוק שלו)? 3. האם מחייב שיהיו תסמינים אחרי החיסון? ומהם? ותוך כמה יזמן יופיעו? ואיך אדע לזהות אם זה רק תסמינים של החיסון ולא צריך רופא או שזו אכן שפעת שונה ממה שהתחסנתי ועליי כן להגיע לרופא או שבמידה וזה רק תסמינים עליי בכל זאת להגיע לרופא, כלומר איך אזהה אם זה חום גבוה, חולשה (ועוד תסמינים דומים) של תסמיני החיסון או שפעת באמת?

שלום ג, 1. אם נדבקת בשפעת ביום שבו קיבלת את החיסון- החיסון ל א יגן עלייך מפני מחלה זו. 2. נגיף השפעת עשוי לעבור מאדם דרך תרסיס (המרחף באוויר) שנוצר במהלך עיטוש או שיעול. 3. תופעות הלוואי האפשריות של החיסון כנגד שפעת, לפי עדות משרד הבריאות הן: תגובות מקומיות: אודם, כאב או נפיחות, נמשך לרוב כיום או יומיים לאחר החיסון. תופעות סיסטמיות קלות: כגון חום, צרידות, שיעול, גירוי בעיניים, כאבי שרירים, כאבי ראש, גרד, עייפות, הנמשכים לרוב כיום או יומיים לאחר החיסון. תופעות אלרגיות המופיעות מיד לאחר הזרקת התרכיב הן נדירות ביותר: אורטיקריה, אנגיואדמה, קשיים נשימתיים או הלם אנפילקטי. תופעות אלה נובעות מרגישות-יתר למרכיבים מסוימים בתרכיב. התרכיבים נגד שפעת הנמצאים כעת בשימוש, למרות היותם מיוצרים בביצים מופרות, הינם מטוהרים מאוד ונדירות תופעות אלרגיות לאחר קבלתם. הרבה בריאות אפי

31/12/2019 | 12:43 | מאת: ג

תודה לך, ואת נדבקתי במקום ציבורי כלשהו יום יומיים לפני החיסון אהיה מוגנת? ייתכן מצב שאנשים נפטרים למרות החיסון ? תוך כמה ימים אהיה מחוסנת? הגוף לא מיד מתחיל לפתח נוגדנים? והאם התסמינים של שפעת החזירים שונים משאר השפעות? והאם כל סוגי השפעות יכולות להמית או להסתבך? זכור לי שכילדה בשנות ה70-80 לא חוסנתי נגד שפעת ובשנים האחרונות מבקשים להגיע להתחסן, מה השתנה? ואם השפעת משתנה ומתחזקת מפעם לפעם מה יהיה תוך מספר שנים על האנושות?

שלום ג, 1. אדם נחשב כמתחיל להיות מחוסן כנגד 4 הזנים שנכללים השנה בחיסון כנגד שפעת כשבועיים-שלושה אחרי ההתחסנות, אך יש אנשים שהחיסון הזה איננו מגן עליהם גם מפני תחלואה בזנים אלו. 2. תסמיני 'שפעת החזירים' שאובחנה לראשונה בחורף 10 -20019 דומים לתחלואה שגורמים זנים אחרים של הנגיף. 3. אין לי מושג "מה יהיה תוך מספר שנים על האנושות"- בהקשר לשפעת ובהקשר לנושאים אחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות