חיסון הפטיטיס B התלבטות לפני לידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/11/2019 | 03:37 | מאת: אנונימית

בעלי ואני חוסנו בעבר נגד הנגיף. תוצאות בדיקות הדם של שנינו: בעלי - בדיקה HEPATITIS BsAb מיום 27.3.19 : Positive >1000 שלי - בדיקה Hepatitis B Surface Ab מיום 28.11.18: 100 mIU/ml -גדול מ :אינטרפרטציה של התוצאות .10 - מחוסן mIU/ml-גדול מ אני אמורה ללדת בקרוב ובבתי החולים אומרים לנו שעלינו להחליט האם לחסן את התינוק מיד עם הלידה. לפיכך: מה הסיכון לתינוק שנולד בארץ בתנאים אלו? כיצד הוא יכול להידבק? כמה זמן ניתן להמתין עם החיסון (למשל אולי עדיף לחסן כעבור יום במקום מיד עם הלידה), כדי שעדיין יהיה אפקטיבי בחיסון הוולד? במידה ו-2 ההורים מחוסנים - האם הם יכולים להיות נשאים בלי לפתח מחלה ולהעביר לתינוק? ושאלה נוספת האם יש הבדל ברמת הסיכון בשל מין העובר (בת מול בן שאמור לעבור ברית מילה) - האם בברית מילה ניתן להידבק בנגיף? תודה רבה

שלום אנונימית, 1. את ובעלך נחשבים כמחוסנים מפני הפטיטיס B. יחד עם זה, אין ביכולתי- על סמך הבדיקות שצרפת לשאלתך- לדעת אם אתם גם נשאים של הנגיף. 2. אם אינך נשאית של הנגיף, הסיכוי של בנך להיוולד עם הפטיטיס B נחשב כזניח. 3. אין חובה לחסן את הילד ביום היוולדו, ואפשר לעשות זאת בכל גיל. כיוון שדרך העברה השכיחה ביותר של הנגיף (למי שאיננו מזריק סמים) היא יחסי מין, מומלץ לעשות זאת לפני הגיל בו הוא מתחיל להיות פעיל מינית. 4. הסיכוי להדבקת ילוד בנגיף זה במהלך ברית מילה נחשב כנמוך ביותר (בהנחה שהמוהל משתמש בכלים שחוטאו ועוקרו כהלכה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות